Glasba

KUD Coda: Mladi glasbeni junaki si želijo novih prostorov

Kulturno umetniško društvo Coda nadaljuje s projektom Glasbeni junaki, s katerim zbirajo sredstva za nove prostore. Po uspešno izvedeni kampanji na slovenski platformi za množično financiranje Adrifund z 20. novembrom pričenjajo z licitacijami opreme uspešnih športnikov in glasbenikov.

Več kot sto mladih glasbenih junakov obiskuje KUD Coda. S pomočjo predanih mentorjev in istomislečih sovrstnikov želijo ujeti svoje sanje in ustvarjati najbolj univerzalno obliko komunikacije – glasbo.

Vsako sredo lahko na Facebook strani Glasbeni junaki pomagaš zbirati sredstva za nakup novih prostorov.

Po 15 letih delovanja in izobraževanja štajerske mladine KUD Codi grozi, da čez noč ostane brez prostorov, glasbeni junaki pa brez možnosti za razvoj svojih talentov, zato želijo v okviru projekta Glasbeni junaki zbrati sredstva za nakup novih prostorov.

Zato bo vsako sredo med 20. novembrom in 8. januarjem ob 20. uri na Facebook strani Glasbeni junaki objavljen en izdelek, ki ga bo možno dražiti. Na voljo bo podpisana oprema Filipa Flisarja, Marcosa Tavaresa, Odbojkarskega kluba Maribor, Marka Soršaka Sokija in Emkeja.

Mladi glasbeniki pa licitacijam dodajajo tudi osebno noto. Z ročno izdelanimi voščilnicami in unikatno vinilko z najboljšimi slovenskimi pesmimi v izvedbi učencev KUD Coda. Pri napovedi dražb je Codovcem na pomoč priskočila tudi mariborska mestna svetnica in kulturna delavka Zdenka Križanič.

Ob zaključku leta tako Glasbeni junaki apelirajo na dobrosrčnost podjetij in posameznikov. Vsa zbrana sredstva bodo šla v sklad za nakup novih prostorov, kjer bodo mladi lahko brezskrbno in z navdušenjem ustvarjali. Selitev je načrtovana za naslednje šolsko leto, ko društvo obeležuje 15. obletnico delovanja in obrača nov list papirja v novih prostorih.

 

Glasbeni junaki
 Pixabay

 

 

Sorodni članki

Back to top button