Glasba

Glasbeni junaki za ohranitev KUD Coda

KUD Coda zbira denar na platformi za množično financiranje

Kulturno umetniškemu društvu Coda grozi, da čez noč ostanejo brez prostorov za delovanje, zato so včeraj s koncertom zagnali akcijo zbiranja 20.000 evrov na slovenski platformi za množično financiranje Adrifund.

Po 15 letih delovanja in izobraževanja štajerske mladine nevladni glasbeni šoli grozi, da ostanejo brez strehe nad glavo, mladi glasbeni junaki pa brez možnosti za razvoj svojih talentov. Zapletena lastniška razmerja trenutnih prostorov, ki jih tedensko obiskuje okrog 150 mladih, so KUD Coda prisilila v zbiranje sredstev, ki jim bodo omogočala nadaljnji obstoj.

Do 2. maja jih bodo zbirali na slovenski inačici Kickstarterja, Adrifund. Cilj projekta Glasbeni junaki je v 45 dneh zbrati 20.000 evrov. V zameno za donacije so podpornikom na voljo domiselne nagrade, med njimi tudi koncerti uveljavljenih glasbenikov v »dnevni sobi«, ki se bodo zvrstili vsak teden do konca zbiranja sredstev. S koncertom pa so včeraj v mariborskem Studiu 22 tudi naznanili pričetek projekta.

Ob zagonu projekta Glasbeni junaki so se učencem in mentorjem v Studiu 22 pridružili znani slovenski glasbeniki.

Mikrofone in inštrumente so si mladi glasbeniki delili s svojimi vzorniki. Podporo projektu so tako izkazali Marko Soršak (Elvis Jackson), Gregor Jančič (Happy Ol’McWeasel), Sebastijan Lukovnjak (Leonart) in Maja Pihler Bilbi, ki so se spomnili svojih glasbenih začetkov in se strinjali, da mora KUD Coda obstati, saj je ena izmed vidnejših ustanov za kakovostno preživljanje prostega časa in glasbeno opismenjevanje otrok.

Marko Soršak, ki si tudi sam prizadeva za podobne cilje, je ob tem povedal: »Vsaka glasbena šola, ki dviguje možnost glasbenega ustvarjanja glasbe željnim mladostnikom, je v našem kraju zelo pomembna. Ne pustimo, da prekinemo veselje mladih glasbenikov.« Nevladno in neprofitno organizacijo, ki deluje v javnem interesu, so podprli tudi številni drugi posamezniki in organizacije. Vodja projekta Martin Počkar je vesel širokega kroga podpore, ki je po njegovem mnenju razlog, zakaj verjamejo v uspeh.

 

KUD Coda
 splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button