FotoScenaVideoZabava

Študentski Bogračfest poskrbel za omamne vonjave in zabaven večer

Na sončen decembrski torek je vse okoli Štuka dišalo po bograču. Odvijal se je namreč zimski Študentski Bogračfest, ki je z lendavsko tradicionalno jedjo podnevi poskrbel za prazne želodčke, zvečer pa za zabave željne študente. Nastopil je eden najbolj priljubljenih hrvaških pevcev, Ivan Zak.

Vsak mariborski študent je verjetno kdaj že obiskal Študentski Bogračfest. Dogodku, ki se bo prihodnjo pomlad odvijal že 17. (prvič so ga organizirali leta 2004), se je letos drugič pridružila tudi zimska različica. Zakaj ne bi okusnega bograča jedli dvakrat na leto?

Bograč je značilna lendavska jed oz. enolončnica, ki jo sestavljajo tri vrste mesa in krompir. Manjkati ne sme niti sladka rdeča paprika (bograč lahko poskusiš pripraviti tudi doma, saj priprava ni zahtevna).

Že v dopoldanskih urah se je pred Štukom pričelo kuhanje bograča. Za kuhalnice je poprijel Klub študentov Lendava (KŠL), pomagali pa so jim fantje iz Male Kuhne. Tako je med kuhanjem seveda potekalo tudi druženje. Na srečo se je s programom strinjalo tudi vreme, saj je prijeten sonček omogočil, da druženje ni bilo omejeno na notranjost Štuka.

Kjer je bograč, tam je veselje

“Glavno besedo” so imeli organizatorji, ki prihajajo iz najvzhodnejšega slovenskega mesta, študenti KŠL. Ti so v kuhanju bograča že pravi mojstri, saj imajo za seboj organizacijo šestnajstih spomladanskih in dveh zimskih Študentskih Bogračfestov. Sicer je to največji oz. osrednji dogodek v organizaciji lendavskega kluba študentov. Zanj so se odločili, ker se zavedajo pomena širjenja, rasti in ohranjanja tradicije lendavske kulture. Z dolgoletnim izvajanjem pa ohranjajo tudi tradicijo KŠL. Osrednji del – kuhanje bograča, dopolnijo še z glasbenim večernim delom.

Bogračfest, Klub študentov Lendava, Štuk, KŠL, Ivan Zak, bograč, Mala kuhna, DJ Kalu | Za kuhanje bograča je poskrbela ekipa KŠL in Mala kuhna.
Bogračfest, Klub študentov Lendava, Štuk, KŠL, Ivan Zak, bograč, Mala kuhna, DJ Kalu | Med čakanjem je tematiki dogodka primerno veselo glasbo vrtel DJ Kalu.
Bogračfest, Klub študentov Lendava, Štuk, KŠL, Ivan Zak, bograč, Mala kuhna, DJ Kalu | In bograč je bil postrežen!

  Tako je v popoldanskih urah vzdušje še dodatno izboljšal DJ Kalu, da je bilo ob omamnih vonjavah bograč lažje dočakati. SIcer pa so si čas študenti med čakanjem krajšali z igranjem beerponga. Ko je bil bograč kuhan, so ga razdelili med študente, ki so nanj pridno čakali ob kozarčku rujne kapljice.

  Glasbeno večerno dogajanje za dodatno poslastico

  Prijetno siti so se študenti kasneje lahko odpravili tudi na večerni del programa. Dvorano Štuk so ogreli DJ ritmi, sledil pa je koncert hrvaškega pevca Ivana Zaka.

  Bogračfest, Klub študentov Lendava, Štuk, KŠL, Ivan Zak, bograč, Mala kuhna, DJ Kalu
  Prišel je Ivan Zak in Štuk se je prebudil.

  Uspešen glasbenik, ki ga poznamo po hitih kot so Bolja od najbolje, Tko mi te krade in Duguješ mi ljeto je pozno v noč zabaval množico študentov. Od počasnejših skladb, do poskočnih hitov – 2. zimski Študentski Bogračfest se je zaključil v stilu.

   

  Sara VOCOVNIK
  Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

   

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button