NovicePriložnostiŠport

Red Bull Goni Pony: že deveta dirka na prelaz Vršič

Legendarni vzpon na prelaz Vršič s kolesi pony se letos vrača že devetič. V soboto 3. junija se bodo lastniki dvajsetpalčnih koles spet pognali iz Kranjske Gore proti našemu najvišjemu prelazu.

Kot smo že vajeni, so za udeležbo na Red Bull Goni Pony primerna originalna stara 20 palčna pony kolesa, izdelana med leti 1965 in 1985 ter tudi novejše izvedbe, le da obvezno tiste brez prestav, brez karbonskih delov in z gonilkami dolgimi največ 18 centimetrov.

Trasa je že poznana. Start je v centru Kranjske Gore, vzpon je dolg 13,5 kilometra in visok 801 meter. Pot se na tej razdalji in višini navije okoli 24 tlakovanih serpentin. Trenutni rekord tekjmovanja znaša 39 minut in 39 sekund, lasti si ga Luka Kovačič, postavil pa ga je na sedmi izvedbi, predlani.

Število udeležencev na tekmovanju Red Bull Goni Pony je vsako leto štirimestno, med njimi pa najdemo športnike in rekreativce vseh vrst. Ker ima tekmovanje poleg športnega tudi zabavni obraz, se dogajanju mnogi pridružijo zaradi dodatnega izziva – biti čim bolj retro. Ker gre za kolo iz šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih, je temu primerna lahko tudi oprava tekmovalcev. Pisanih pajkic, svetlečih trenirk, majic s sijočimi napisi, trakov v laseh, stilsko ujemajočih retro nogavic in čimbolj disko očal tako ne manjka. Kot vsako leto bo komisija tudi letos izbirala naj retro posameznika, posameznico in skupino.

Prijave so odprte in se hitro nabirajo, število startnih mest je omejeno na 1.600, na voljo pa jih je še približno polovica. Vse informacije in prijave najdeš tukaj.

Red Bull
Arhiv Dostop.si

Sorodni članki

Back to top button