Glasba

KMŠ oder, ki poteka takrat kot Festival Lent, je dobil zmagovalce – Booom!

Že peto leto zapored je Klub mariborskih študentov v sklopu Festivala Lent organiziral KMŠ oder. Prizorišče, ki ponuja mladim glasbenikom, glasbenicam in glasbenim skupinam, da se predstavijo širši javnosti.

Letos je Festival Lent izjemoma potekal od 21. do 29. avgusta in zaključil poletje. Kljub razmeram je KMŠ oder gostil 13 nastopajočih. V četrtek pa so teden popestrili skriti gostje, Joker Out!

KMŠ oder poteka od leta 2016 in deluje v sklopu Festivala lent. Vsako leto mladi glasbeniki dobijo priložnost, da se predstavijo na odru in svoj talent, glasbo in perspektivo delijo s publiko, ki čez teden glasuje za nastop, ki jih je najbolj prepričal.

Tudi letos je potekalo glasovanje, ki zmagovalcu prinese 500 evrov. Za ostale nagrade je poskrbel sponzor Maestro Amadeus. Tretje mesto so zasedli Kafe Teater, drugo mesto Haloban, zmagovalci KMŠ odra 2020 pa so bili Booom!, ki so prejeli glavno nagrado 500 evrov za razvijanje glasbene poti, ki jih podarja Društvo KMŠ, 6-mesečno naročnino za digitalizacijo not, ki jo podarja Maestro Amadeus in penino Radgonskih goric.

Zaključek KMŠ odra pa je letos popestrila novost – zaključni jam session, ki je s pomočjo izposojevalnice glasbil Hartmann omogočil, da so energijo odra začutili tudi vsi v publiki, ki so glasbeniki po duši in so svoj talent želeli deliti z nami.

 

 Klub mariborskih študentov – KMŠ
 Klub mariborskih študentov – KMŠ

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button