GlasbaKulturaNovice

Odprl se je klub Kaos, ki vabi tudi z lounge barom

Že v preteklih tednih se je začel ponovno prebujati Kaos, ta vikend pa se je tudi uradno otvoril. Z eno pravo alternativno zabavo, kar obljubljajo tudi v prihodnje.

V zadnjih tednih smo lahko opazili, da se v prostorih Kaosa nekaj dogaja. V zgornjem nadstropju lounge bar, v kleti pa stari dobri klubski prostor. Oranžno-črna scena, na stenah podobe legend rokenrola, šank, oder in prostor za mešalno mizo – in seveda tudi bilijardne mize, ki smo jih navajeni. Na uradni sobotni otvoritvi Kaosa so obiskovalce pričakali welcome drinki, za glasbo pa sta skrbela DJ Alias in DJ MixOn.

Kdo je ponovno začel pisati kaotično zgodbo?

Da se v Kaosu, ki je zdaj nekaj časa sameval, skriva potencial, je prepoznal Andrej Zemljič, mladi gostinec, ki se je v preteklosti ukvarjal predvsem s cateringom pod znamko Culinary by Andy. Zdaj pa ga je povsem očarala nekoč izjemno priljubljena točka alternativne scene Maribora. Da pa pri alternativi ne gre za noben ekstrem, pojasni gostinec, ki pove, da bodo v Kaosu dobrodošli vsi od ljubiteljev rapa, techna, rocka, trapa, housa in vsega ostalega. Skratka – vse razen komerciale.

Kaos, odprtje Kaosa, klub
Na otvoritvenem večeru sta za glasbo poskrbela DJ Alias in DJ MixOn.

Prostor je Zemljič po svojih besedah najel, ker je mariborska alternativna koncertna scena v Mariboru prepogosto zaprta in zatrta. Poleg gostovanja raznovrstnih glasbenikov in DJ-jev napoveduje tudi dogodke, kot so stand-upi, v prihodnje pa je načrtovana tudi obnova terase. Morda prihodnja leta nanjo prinesejo tudi koncertni oder?

“Mariboru želim dati to, kar je izgubil”

Zemljič, po duši stari rocker po očetu, se je s svojo gostinsko žilico vsega lotil kar sam. Ker se zaveda osebnega stika med gostincem in obiskovalci, je v lokalu vsak dan tudi sam. Tam se spoznava z novimi gosti in starimi kaosčani, kot jih poimenuje. In kaj je še ena izmed osnovnih vizij lokala? Da se bo človek tam dobro počutil – pa če bo v trenirki ali v kravati. Mešanje vsega alter v sožitju.

Kaos, odprtje Kaosa, klub
Andrej Zemljič poudarja, da je vse narejeno po pravilih in fer, in s tem dokazuje, da tudi alter zmore (na fotografiji z ekipo).

S čim nas Kaos vabi v prihodnje?

V Kaosu obljubljajo bogato dogajanje, ki bo zadovoljilo vse sorte alternativnih potreb. V kavarniškem delu te pričakujejo vse od 8. do 22. ure, ob torkih, petkih in sobotah pa še nekoliko dlje, ker bo tudi v loungu večkrat poskrbljeno za kaj glasbenega.

Prav tako pa bo pestro dogajanje v klubu, kjer bodo vikendi in torki kaotični vse do 4. ure zjutraj. Tam bo dogajalo tudi, ko ne bo posebnih dogodkov. Te lahko sicer najdeš na njihovih omrežjih Facebook in Instagram. Ker – kot pravi Zemljič – Kaos se je vrnil, da se bomo vsi fajn imeli.

Sara VOCOVNIK
Isidora VELIČKOVIĆ

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button