Glasba

Taylor Swift je postala prva ženska s štirimi albumi v top 10

Ameriška pevka Taylor Swift je z albumom Speak Now (Taylor's Version) na glasbenih lestvicah že podrla več rekordov. Njen album se je uvrstil na prvo mesto ameriške lestvice albumov, s čimer je 33-letna pevka hkrati postala prva ženska v zgodovini z istočasno štirimi albumi na lestvici Top 10, je objavila ameriška revija Billboard.

Speak Now (Taylor’s Version) je dvanajsti album Taylor Swift, ki se je uvrstil na vrh ameriških glasbenih lestvic. S tem je prehitela Barbro Streisand, ki je doslej imela največ albumov na prvem mestu lestvic v ZDA, in sicer 11.

Poleg Speak Now (Taylor’s Version) so na ameriških lestvicah trenutno še pevkini albumi Midnights, ki je na petem mestu, Lover na sedmem mestu in Folklore, ki zaseda deseto mesto.

Pred Swift sta imela istočasno štiri albume na lestvici Top 10 le trobentač Herb Alpert in pevec Prince. Pri slednjem je to bilo po njegovi po smrti leta 2016, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Speak Now (Taylor’s Version) je nova različica že posnetega albuma Speak Now iz leta 2010. Zaradi spora s svojo nekdanjo glasbeno založbo se je Taylor Swift odločila, da bo ponovno posnela svoje stare albume in s tem prosto razpolagala s pravicami.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

STA
Wikimedia

Sorodni članki

Back to top button