Glasba

V dvorani slavnih rock’n’rolla tudi Eminem, Dolly Parton in Duran Duran

Dvorana slavnih rock and rolla je v nedeljo priredila slovesnost s sprejemom novih članov v svoj hram. Med sedmimi izbranimi glasbeniki oziroma zasedbami sta tudi kraljica countryja Dolly Parton in priljubljeni raper Eminem. Slavnostno prireditev bo 19. novembra prenašala televizija HBO.

Eminem in Dolly Parton nista edina, ki so ju letos sprejeli v dvorano slavnih rock and rolla. Vpisali so še britanski pop duo Eurythmics, ki ga sestavljata Annie Lennox in Dave Stewart, ameriški avtor romantičnih balad Lionel Richie, priljubljena britanska skupina Duran Duran, kantavtorica Carly Simon ter rockerja Benatar in Neil Giraldo.

Letošnje glasbenike za uvrstitev v Dvorano slavnih s sedežem v Clevelandu je izbiralo 1000 glasbenikov, zgodovinarjev in drugih predstavnikov glasbene industrije. V počastitev so jim pripravili prireditev v losangeleškem gledališču Microsoft Theater, ki si jo bo 19. novembra mogoče ogledati tudi na malih zaslonih.

Dvorana slavnih rock and rolla je muzej, posvečen najbolj vplivnim glasbenikom, producentom in umetnikom, ki so zaznamovali zgodovino te glasbene zvrsti. Do vpisa so upravičeni pod pogojem, da so prvi album izdali pred najmanj 25 leti. Lani so bili v hram rock and rolla sprejeti Tina Turner, Carole King, The Go-Go’s, JAY-Z, Foo Fighters in Todd Rundgren.

STA
Wikimedia

Sorodni članki

Back to top button