NoviceZabava

Trivia Night na Štuku: kako splošno razgledani smo študenti?

Na Štuku se je odvil prvi trivia night tega študijskega leta. Na njem se je v znanju splošne razgledanosti pomerilo 40 ekip študentov. In kdo je zmagal? Skupina, ki je (očitno) vedela, od kod izvira tavče gravče in kdo je izrekel "I feel the need for the speed".

Novo študijsko leto se je že pričelo in temu seveda sledi tudi pričetek klasičnega študentskega dogajanja. Na ponedeljkov večer je tako potekal prvi trivia night oz. trivia večer, ko se je v Štukovi dvorani odvijalo intenzivno kravžljanje študentskih možgančkov.

Tema tokratne trivie je bila primerna podopustniškemu času in (vsaj na prvi pogled) nekoliko bolj sproščena  – splošna razgledanost. V njej se je pomerilo 40 ekip, ki so lahko štele po največ 4 člane. Za začetek je pravila razložil prvi glas Štuka, Vid Hrovat – pred skupinami so bila vprašanja iz šestih vsebinsko različnih sklopov. Vsak izmed sklopov je vseboval 10 vprašanj in eno dodatno vprašanje. Seveda pa je bilo potrebno razložiti tudi sovpadajoča klasična pravila – brez uporabe telefonov, podkupovanja voditelja za odgovore ipd.

Za organizacijo je tudi tokrat poskrbel Oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM).

ŠOUM, trivia night, Štuk, kviz, študenti
Štukovo dvorano je tokrat napolnilo kar 40 ekip – študenti več kot očitno obožujemo trivia nighte.

Vse od športa pa do sodobne kulture

Velika šestdeseterica vprašanj se je začela s športnim pridihom. Kolikokrat je mesto prvaka osvojil Valentino Rossi? Ko smo razčistili v katerem športu, smo kmalu ugotovili še odgovor. Nekoliko lažje se je bilo spomniti katerega leta je Slovenija postala evropska prvakinja v košarki in kateri Slovenec je kar dvakrat zmagal veličastno dirko Tour de France.

Nato so se zvrstili sklopi o glasbi in filmu, zgodovini ter geografiji. Izvedeli smo, da čez Avstralijo potekajo kar trije časovni pasovi, spomnili smo se, kdo je izrekel znamenite besede “I feel the need for the speed” in računali, koliko let je bila ob kronanju stara kraljica Elizabeta II. Možgančke pa smo kravžljali tudi ob razmišljanju o zgodovini svetovnih mest. Izvedeli (ali ponovili) smo, katero je bilo prvo glavno mesto ZDA (New York), in se spomnili, da je Istanbul nekoč bil Konstantinopel, Podgorica pa je za čas nekdanje države nosila ime Titograd.

ŠOUM, trivia night, Štuk, kviz, študenti
Si že kdaj jedel tavče gravče in zakaj ne?

Še nekoliko bližje domovini smo se preselili s sklopoma o Balkanu in Sloveniji. Kako se imenuje najstarejša trta na svetu in katero izmed naših presihajočih jezer je največje? In seveda – od kod izvirajo idrijski žlikrofi? Morda iz podobnega konca kot idrijska čipka?

In nato fanfare – kdo je najpametnejši?

Ker je bil seštevek točk za 2., 3. in 4. mesto izenačen, je sledila runda smrti. Po odgovarjanju na dodatna vprašanja je tretje mesto osvojila skupina Trst je naš, 2. mesto Dragonfruit, veliki zmagovalci pa so bili Slamerji.

ŠOUM, trivia night, Štuk, kviz, študenti
Prvi trivia night študijskega leta so zmagali Slamerji (na sliki v družbi ŠOUMkota).

Sara VOCOVNIK
Marcel VRBNJAK

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button