GlasbaZabava

Poštna v ritmih BaND ASS-a

Dežne kaplje niso pregnale skupine BaND ASS

 

Ob dobrem pivu in prijateljih manjka le še dobra glasba. Na Poštni so zanjo poskrbeli člani skupine BaND ASS, ki so obiskovalce razvajali z akustično izvedbo starejših in mlajših uspešnic.

Davidu in Boštjanu sta se pridružila Manč (na sredini) in Matjaž na bobnih.
Davidu in Boštjanu sta se pridružila Manč (na sredini) in Matjaž na bobnih.

Poštna ulica ima v Mariboru poseben pomen. Če se ob večerih sprehajaš po mestu, se ti bo zazdelo sumljivo prazno, saj se vsi, ki hočejo ujeti nočni utrip štajerske prestolnice, nahajajo na tej kratki ulici ob Glavnem trgu. Tokrat je bila dobro obiskana, kljub temu, da je v Mariboru še približno dve uri pred koncertom bil močan naliv. Oblaki se do koncerta skupine BaND ASS še niso razkadili, kar pa izkušenih glasbenikov ni niti malo prestrašilo.

Za glavni vokal je poskrbel David Vezjak.
Za glavni vokal je poskrbel David Vezjak.

Skupino BaND ASS sestavljajo štirje znani in uveljavljeni slovenski glasbeniki: David Vezjak, Robert Novak, Boštjan Zorc in Mario Modrinjak. Hkrati so tudi člani drugih slovenskih skupin: David sodeluje v skupini Flaster, Robert igra pri Mi2, Boštjan pri The Dreams, Mario pa je član zasedbe No name blues band. Vendar pa je bila zasedba BaNDASS tokrat drugačna, saj sta Roberta in Maria zamenjala jazzist Manč Kovačič in bobnar Matjaž Lorber.

Ob 21. uri so se kitare že svetile v soju odrskih luči, člani skupine pa so jih pridno uglaševali. Čez nekaj minut so se zaslišali tudi prvi toni in koncert se je začel. Za glavni vokal poskrbel David, Boštjan za spremljevalni vokal, Maria je na bobnih zamenjal Matjaž, Roberta na bas kitari pa Manč.

Pravijo, da igrajo stare in popularne komade na drugačen in edinstven način. In to so potrdili tudi na Poštni s priredbami Prince-a, The Beatlesov, Michaela Jacksona, U2-jev in drugih. Vmes smo lahko slišali tudi nekaj AC/DC-jev in hard rocka, v nežnejše ritme pa so nas popeljali z bluesom.

Nekaj obiskovalcev se je zbralo tudi pred odrom.
Nekaj obiskovalcev se je zbralo tudi pred odrom.

Po krajši pavzi se niso vrnili le glasbeniki, ampak se je vrnil tudi dež, ki je za nekaj minut prestrašil tiste, ki se niso uspeli skriti pod streho. A BaND ASS-a to ni zmotilo, saj so fantje brez težav nadaljevali koncert. Nekaj najpogumnejših obiskovalcev se je postavilo kar pred oder in se zavrtelo v ritmih skupine.

Dobri pijači in petkovi razigrani debati je BaND ASS dodal le še piko na i. Po koncertu se je poleg banda poslovil tudi večji del obiskovalcev, ki so v pozno noč zagotovo odšli z dobrimi občutki in melodijami v glavi.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Vid JERČIČ
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG Vid JERČIČ

Oceni članek

User Rating: Be the first one !

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button