FotoKulskoZabava

Trivia night – Movie night

Na Štuku se je ponovno odvil priljubljeni Trivia večer, ki je bil tokrat praznično obarvan. Ob grizljanju kokic, so tekmovalci preizkusili svoje znanje s področja sedme umetnosti. Dogodka se je udeležilo kar 40 ekip, najboljših 5 pa je bilo nagrajenih z darili izpod božičnega drevesa.

Trivia night – Movie night – Facebook foto galerija

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGVid JERČIČ
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660Vid JERČIČ

Od organizatorjev smo prejeli vsa vprašanja in vse pravilne ter sprejemljive odgovore. Vse smo zbrali in uredili v spletno Trivio in s tem te izzivamo, da preizkusiš svoje znanje o filmih in serijah. Povsem od tebe je odvisno ali se ti bo glasek v glavi drl: “Sahme! Shame! Shame!”

Trivia night - Movie night

1. sklop: Slovenski film

Na posnetku lahko prisluhnemo pesmi iz znanega slovenskega filma. Vprašanje se glasi, v katerem filmu slišimo to pesem?


Katera znana slovenska igralka je v filmu Cvetje v jeseni upodobila filmski lik Mete?
Spodaj si lahko ogledaš izsek iz mladinskega filma Gremo mi po svoje. Zanima nas, kako je se imenoval taborniški rod, katerega člani so prikazani na posnetku in katero stvar so fantje ukradli dekletom? Točke bodo dodeljene samo v primeru, da sta oba odgovora pravilna.


Spodaj lahko vidiš lik iz znane slovenske risanke. Kako je bilo ime glavnemu liku, medvedku, ki je s tremi osnovnimi barvami domiselno ustvarjal svoj svet.

Kako je bilo ime starejšemu zeliščarju, ki je v filmu Kekec v svoj dom sprejel Mojco in jo rešil nesrečnega življenja pri Bedancu.
Zanima nas, kako se je imenovala slovenska glasbena skupina, ki je ustvarila pesem "Prisluhni školjki", ki je hkrati tudi naslovna pesem slovenskega mladinskega filma Poletje v školjki.
Spodaj lahko prisluhneš znani pesmi in pogledaš prizor iz prvega celovečernega slovenskega barvnega filma z naslovom Srečno Kekec!. Zanima nas, katerega leta je predvajani film izšel?

Ogledaj si izsek iz znanega slovenskega protivojnega filma Dolina Miru. Odločena otroka skleneta, da poiščeta »dolino miru«,pri čemer na poti srečata ameriškega pilota Jima. Zanima nas kako je bilo ime prikazani deklici v filmu?

Moj ata, socialistični kulak je slovenski celovečerni film, ki je bil premierno predvajan 28. oktobra 1987. Nepozabni Jože, Mimika, Olga in Tinček so v filmu poskrbeli za kar nekaj komičnih prizorov, ki se jih z veseljem spominjamo. Vprašanje se glasi, kakšen je bil njihov priimek?
Prisluhnili zvočnemu posnetku iz znanega slovenskega filma. Zanima nas kateri lik v tem filmu odigra znana slovenska igralka Majda Potokar?
2. sklop: Fantazijski svet

Znan je kot eden od štirih ustanoviteljev čarovniške šole. Po njem se imenuje dom na Bradavičarki, v katerem so prebivali Ron, Harry in Hermiona. Katerega čarovnika, ustanovitelja tega doma imamo v mislih? (IME in PRIIMEK)
Kako imenujemo prikazan klan, katerega člana sta tudi glavna junaka filma Avatar, Jake Sully in Neytiri.

Kateri lik v filmu Maščevalci (The Avangers) je avtor besed, ki jih bomo slišali na zvočnem posnetku?

Kako se imenuje obljubljena dežela (raj), kamor naj bi po smrti vstopili bojevniki v filmu Pobesneli Max: Cesta besa (Mad Max: Fury Road)
Spodaj lahko slišiš zelo znano melodijo. V katerem filmu lahko to melodijo slišimo?

Kako se v filmski seriji X-MEN imenuje naprava za iskanje mutantov?

Na posnetku si oglej prizor iz filmske trilogije Hobit. Bilbo se je skupaj s škrati podal na nepričakovano potovanje, ki ga je dodobra spremenilo. Zanima nas, koliko članov je štela škratja odprava, skupaj z Bilbom.

Igralec Matthew McConaughey, je v znanem filmu, kot filmski lik Cooper izrekel naslednje besede : " Mankind was born on Earth. It was never meant to die here". Iz katerega znanstvenofantastičnega filma so vzete dane besede?
Na posnetku, ki ga bomo spremljali je prikazan prihod na prav poseben otok. Zanima nas v katerem filmu lahko spremljamo prikazano sceno iz leta 1993.


Predvajani animirani glasbeno fantazijski film pripoveduje zgodbo o neustrašni princesi Ani, ki se odpravi iskat sestro Elzo, katere magična moč je nenamerno prinesla večno zimo. Zanima nas katerega leta je film prišel na filmska platna?

3. sklop: Drama in komedija

Katerega leta je luč sveta ugledal film, v katerem vidimo naslednji prizor?

Vsak je gotovo vsaj enkrat v življenju gledal film Titanik. Film prežet z romantiko in čustvi je pustil pečat tudi v svetu filmskih nagrad. Koliko Oskarjev je Titanik prejel?
Vsako leto v prazničnem času se na televiziji vrti film Čudovito življenje oz. It's a wonderful life. Glavni junak George Bailey je v otroštvu zaradi infekcije oglušel na eno uho. Zanima nas, na katero uho je George oglušel?
Spodaj lahko slišiš zelo znano melodijo. Zanima nas naslov filma, v katerem lahko to melodijo slišimo?
Ameriška pita je nedvomno zabavna komedije, ki jo je v obdobju najstništva zagotovo pogledal vsak izmed nas. Zanima nas koliko filmov Ameriške pite je bilo posnetih, vključno z vsemi različnimi generacijami igralcev?
Ko nam je dolgčas se pogosto radi nasmejemo ob "memih". Spodaj je zelo znan "Meme", ki ste ga zagotovo že videli. Zanima pa nas iz katerega filma je prikazana slika vzeta?
Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci so zvezdniška zasedba v romantični komediji, ki jo iščemo. Naj namignemo, da se zgodba filma vrti okrog modne reviji "Runway". Za kateri film gre?
Da boš lažje obudili spomine si poglej spodnji izsek iz zelo priljubljenega prazničnega filma. Vprašanje pa se glasi, kakšno je ime glavnega junaka (Želimo ime in priimek).

Volk z Wall Streeta je v Sloveniji požel uspeh, saj v njem nastopa tudi naša igralka Katarina Čas. Zanima nas, kako se je imenoval njen lik v filmu?
V veliko različnih filmih smo videli igralca, ki vam ga bomo pokazali na fotografiji. Ker pa vemo, da si je njegovo ime težko zapomniti vas izzivamo, da ga delite z nami. Želimo ime in primek!
4. sklop: Action time

Spodaj lahko slišiš znano melodijo, ki jo zagotovo poznate. Zanima nas odgovor, v kateri film ta melodija spada? Kot namig vam povemo, da se pesem predvaja v prizoru v bolnišnici.

O Jamesu Bondu je bilo do sedaj posnetih kar 25 filmov. Nas pa zanima kateri po vrsti je bil film From Russia with love /Iz Rusije z ljubeznijo?
Spodaj si oglej izsek iz znanega filma. Vprašanje se glasi, kakšen je naslov tega filma?
Danny Glover je v enem izmed znanih filmov večkrat izrekel stavek: "I'm too old for this shit". V katerem filmu/seriji filmov je to izrekel?
V filmu Bad boys oz. Podli fantje sta Martin Lawrence in Will Smith igrala odličen policijski duo. Zanima nas, kako je bilo ime glavnima likoma filmov, ki sta jih ta dva igralca upodobila?
Spodaj lahko prisluhneš pesmi, ki je značilna za znan akcijski film. V pomoč vam je lahko citat iz filma: "I feel a need, a need for speed"! Za Kateri film gre?
Igralec, čigar ime iščemo si je z vlogo neuničljivega policista Johna McClana v seriji akcijskih filmov Umri pokončno trdno prikoval med hollywoodske zvezde. Katerega igralca torej iščemo?
Spodaj si oglej posnetek. Prizora vam je verjetno znan tudi zaradi tega, ker ga na internetu srečamo kot "MEME". Kateri film je v posnetku?
Serija štirih filmov o vietnamskem vojnem veteranu Johnu Rambu, posnetih v letih od 1982 do 2008 nedvomno ostaja nadvse priljubljena. Nas pa zanima, kdo je v filmih upodabljal mojstra preživetja, ki se spozna na orožje, na boj mož na moža in na gverilsko bojevanje?
Oglej si spodnji izsek iz filma. tvoja naloga pa je, da ugotoviš, za kateri film gre?

5. sklop: TV serije

Na posnetku boš videl prizor iz izjemno priljubljene TV serije "FRIENDS". Pravi oboževalci zagotovo poznajo ime Chandlerjevega dekleta, ki ga vidimo na posnetku. Kakšno je njeno ime?

Izjemno priljubljena serija Kriva pota, oziroma Breaking bad je v času predvajanja požela velik uspeh. Osrednji lik, Walter White je predvsem v poslu uporabljal drugo izmišljeno ime. Kakšno je bilo to ime?
Serija Veliki pokovci ali The big bang theory je znanost ponesla v komične vode. Zanima nas, kako je ime igralki, ki igra lik simpatične Penny?
Če preverimo koliko od vas spremlja serijo Game of thrones (Igro prestolov) bi zagotovo vsaj polovica dvignila roko. Prav zato se ne moremo izogniti vprašanju povezanem z eno izmed najbolj priljubljenih serij vseh časov. Zanima nas, katero rodbino predstavlja grb, ki ga vidimo na spodaj?
Spodaj lahko spremljaš Naslovno pesem priljubljene serije. Zanima nas kako se ta serija imenuje?

Leta 2016 je luč ugledala serija Stranger things, ki je na prvi pogled izgledala kot mladinska serija, namenjena predvsem mladostnikom. Kaj kmalu pa smo spoznali, da še kako pritegne tudi starejšo populacijo. Zanima nas, kako se imenuje deklica, ki ima sposobnost premikanje stvari s pomočjo svojega uma in komunikacije z vzporedno dimenzijo, kjer stanujejo demoni in druge pošasti.
Serije v katerih ekipe pogumnih policistov in izurjenih forenzikov rešujejo umore in svet spreminjajo na boljše, so še vedno precej priljubljene. Zanima nas katera serija se je začela na način, ki ga vidiš na spodnjem posnetku?
Talenti v belem oziroma Grey's anatomy je izjemna dramska serija, ki je prejela vrsto nagrad in večkrat osvežila igralsko zasedbo, kar je povzorčilo nemalo solza in zlomljenih src. Do sedaj je luč sveta ugledale že kar 331 epizod. Zanima pa nas sredi katerije sezone smo trenutno?
Spodaj lahko spremljaš kratek video o animirani seriji, ki navkljub izgleda vsebuje zelo odraslo na trenutke izjemno groteskno tematiko. Zanima nas (ime in priimek) osrednjega lika te serije, ki je oče v družini, ki jo spremljamo.

Serija Deklina zgodba oziroma The handmaid's tale je postala zelo gledana in priljubljena. June Osborn je ime glavne junakinje, vendar pa ji je nov režim nadel drugo ime, katero ime je to?
6. sklop: Best of The Best

Mračen triler s poudarjenimi elementi grozljivke Sedem (Seven) slavnega režiserja Davida Fincherja je brez dvoma eden najbolj slovitih filmskih naslovov zadnjih 25 let. V filmu neznanec mori po principu sedmih smrtnih grehov. Ko na koncu v realizacijo svojih načrtov vključi tudi detektiva Millsa, se situacija dodatno zaplete. Zanima nas, katerega izmed grehov simbolično predstavlja zadnji umor?
Spodnji izsek iz filma Kaznilnica odrešitve (The Shawshank Redemption). Kakšen napis je prikazani možakar pustil na steni?

V filmu Ameriški gangster lahko opazujemo skorumpiranost Newyorške policije v 70. letih. Vietnamska vojna je jemala velikanski davek. Ameriški vojaki so se domov vračali v krstah ali pa odvisni od uvoženega mamila heroina, ki so ga doma z veseljem delili z radovedneži. Zanima nas, kako so to drogo imenovali?
Kraljeva vrnitev, tretji del izredno uspešne trilogije Gospodar prstanov velja, poleg filmov Ben-Hur in Titanik za rekorderja po številu oskarjev, ki jih je prejel posamezen film. Zanima nas koliko oskarjev je film prejel?
Na posnetku lahko slišiš znan izsek iz filma, katerega režiser je Christopher Nolan. Zanima nas ime lika, ki ga slišimo na posnetku?
Z imenom in priimkom naslovite ime lika, ki ga je v filmu Ko jagenjčki obmolknejo (The silence of the lambs) upodobil igralec Anthony Hopkins.
Na fotografiji je prikazan prizor iz filma, ki je bil predvajan leta 2010 in je bil nagrajen s 4 oskarji. Zanima nas naslov filma, v katerem glavno vlogo odigra Leonardo DiCaprio.
Spodaj lahko spremljaš sceno iz znanega filma, ki prikazuje dogajanje med 2. svetovno vojno. Zanima nas naslov filma, katerega izsek bomo prikazali.

Na zvočnem posnetku lahko slišiš znanega igralca, ki je v filmu odigral vlogo rimskega generala. Zanima nas kdo je ta igralec.
Film Schindlerjev seznam (Schindler's List) prikazuje resnično zgodbo o vojnem dobičkarju, ki mu z ekonomsko-psihološko manipulacijo uspe rešiti več kot tisoč Židov iz koncentracijskega taborišča. Zanima nas, kdo je režiser filma, ki je luč sveta ugledal leta 1993?

 

Tagi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close