FotoKulskoZabava

Trivia night – Movie night

Na Štuku se je ponovno odvil priljubljeni Trivia večer, ki je bil tokrat praznično obarvan. Ob grizljanju kokic, so tekmovalci preizkusili svoje znanje s področja sedme umetnosti. Dogodka se je udeležilo kar 40 ekip, najboljših 5 pa je bilo nagrajenih z darili izpod božičnega drevesa.

Trivia night – Movie night – Facebook foto galerija

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGVid JERČIČ
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660Vid JERČIČ

.

Od organizatorjev smo prejeli vsa vprašanja in vse pravilne ter sprejemljive odgovore. Vse smo zbrali in uredili v spletno Trivio in s tem te izzivamo, da preizkusiš svoje znanje o filmih in serijah. Povsem od tebe je odvisno ali se ti bo glasek v glavi drl: “Sahme! Shame! Shame!”

Trivia night - Movie night

1. sklop: Slovenski film

Na posnetku lahko prisluhnemo pesmi iz znanega slovenskega filma. Vprašanje se glasi, v katerem filmu slišimo to pesem?


1 out of 60

Katera znana slovenska igralka je v filmu Cvetje v jeseni upodobila filmski lik Mete?

2 out of 60

Spodaj si lahko ogledaš izsek iz mladinskega filma Gremo mi po svoje. Zanima nas, kako je se imenoval taborniški rod, katerega člani so prikazani na posnetku in katero stvar so fantje ukradli dekletom? Točke bodo dodeljene samo v primeru, da sta oba odgovora pravilna.


3 out of 60

Spodaj lahko vidiš lik iz znane slovenske risanke. Kako je bilo ime glavnemu liku, medvedku, ki je s tremi osnovnimi barvami domiselno ustvarjal svoj svet.

4 out of 60

Kako je bilo ime starejšemu zeliščarju, ki je v filmu Kekec v svoj dom sprejel Mojco in jo rešil nesrečnega življenja pri Bedancu.

5 out of 60

Zanima nas, kako se je imenovala slovenska glasbena skupina, ki je ustvarila pesem "Prisluhni školjki", ki je hkrati tudi naslovna pesem slovenskega mladinskega filma Poletje v školjki.

6 out of 60

Spodaj lahko prisluhneš znani pesmi in pogledaš prizor iz prvega celovečernega slovenskega barvnega filma z naslovom Srečno Kekec!. Zanima nas, katerega leta je predvajani film izšel?

7 out of 60

Ogledaj si izsek iz znanega slovenskega protivojnega filma Dolina Miru. Odločena otroka skleneta, da poiščeta »dolino miru«,pri čemer na poti srečata ameriškega pilota Jima. Zanima nas kako je bilo ime prikazani deklici v filmu?

8 out of 60

Moj ata, socialistični kulak je slovenski celovečerni film, ki je bil premierno predvajan 28. oktobra 1987. Nepozabni Jože, Mimika, Olga in Tinček so v filmu poskrbeli za kar nekaj komičnih prizorov, ki se jih z veseljem spominjamo. Vprašanje se glasi, kakšen je bil njihov priimek?

9 out of 60

Prisluhnili zvočnemu posnetku iz znanega slovenskega filma. Zanima nas kateri lik v tem filmu odigra znana slovenska igralka Majda Potokar?

10 out of 60

2. sklop: Fantazijski svet

Znan je kot eden od štirih ustanoviteljev čarovniške šole. Po njem se imenuje dom na Bradavičarki, v katerem so prebivali Ron, Harry in Hermiona. Katerega čarovnika, ustanovitelja tega doma imamo v mislih? (IME in PRIIMEK)

11 out of 60

Kako imenujemo prikazan klan, katerega člana sta tudi glavna junaka filma Avatar, Jake Sully in Neytiri.

12 out of 60

Kateri lik v filmu Maščevalci (The Avangers) je avtor besed, ki jih bomo slišali na zvočnem posnetku?

13 out of 60

Kako se imenuje obljubljena dežela (raj), kamor naj bi po smrti vstopili bojevniki v filmu Pobesneli Max: Cesta besa (Mad Max: Fury Road)

14 out of 60

Spodaj lahko slišiš zelo znano melodijo. V katerem filmu lahko to melodijo slišimo?

15 out of 60

Kako se v filmski seriji X-MEN imenuje naprava za iskanje mutantov?

16 out of 60

Na posnetku si oglej prizor iz filmske trilogije Hobit. Bilbo se je skupaj s škrati podal na nepričakovano potovanje, ki ga je dodobra spremenilo. Zanima nas, koliko članov je štela škratja odprava, skupaj z Bilbom.

17 out of 60

Igralec Matthew McConaughey, je v znanem filmu, kot filmski lik Cooper izrekel naslednje besede : " Mankind was born on Earth. It was never meant to die here". Iz katerega znanstvenofantastičnega filma so vzete dane besede?

18 out of 60

Na posnetku, ki ga bomo spremljali je prikazan prihod na prav poseben otok. Zanima nas v katerem filmu lahko spremljamo prikazano sceno iz leta 1993.


19 out of 60

Predvajani animirani glasbeno fantazijski film pripoveduje zgodbo o neustrašni princesi Ani, ki se odpravi iskat sestro Elzo, katere magična moč je nenamerno prinesla večno zimo. Zanima nas katerega leta je film prišel na filmska platna?

20 out of 60

3. sklop: Drama in komedija

Katerega leta je luč sveta ugledal film, v katerem vidimo naslednji prizor?

21 out of 60

Vsak je gotovo vsaj enkrat v življenju gledal film Titanik. Film prežet z romantiko in čustvi je pustil pečat tudi v svetu filmskih nagrad. Koliko Oskarjev je Titanik prejel?

22 out of 60

Vsako leto v prazničnem času se na televiziji vrti film Čudovito življenje oz. It's a wonderful life. Glavni junak George Bailey je v otroštvu zaradi infekcije oglušel na eno uho. Zanima nas, na katero uho je George oglušel?

23 out of 60

Spodaj lahko slišiš zelo znano melodijo. Zanima nas naslov filma, v katerem lahko to melodijo slišimo?

24 out of 60

Ameriška pita je nedvomno zabavna komedije, ki jo je v obdobju najstništva zagotovo pogledal vsak izmed nas. Zanima nas koliko filmov Ameriške pite je bilo posnetih, vključno z vsemi različnimi generacijami igralcev?

25 out of 60

Ko nam je dolgčas se pogosto radi nasmejemo ob "memih". Spodaj je zelo znan "Meme", ki ste ga zagotovo že videli. Zanima pa nas iz katerega filma je prikazana slika vzeta?

26 out of 60

Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci so zvezdniška zasedba v romantični komediji, ki jo iščemo. Naj namignemo, da se zgodba filma vrti okrog modne reviji "Runway". Za kateri film gre?

27 out of 60

Da boš lažje obudili spomine si poglej spodnji izsek iz zelo priljubljenega prazničnega filma. Vprašanje pa se glasi, kakšno je ime glavnega junaka (Želimo ime in priimek).

28 out of 60

Volk z Wall Streeta je v Sloveniji požel uspeh, saj v njem nastopa tudi naša igralka Katarina Čas. Zanima nas, kako se je imenoval njen lik v filmu?

29 out of 60

V veliko različnih filmih smo videli igralca, ki vam ga bomo pokazali na fotografiji. Ker pa vemo, da si je njegovo ime težko zapomniti vas izzivamo, da ga delite z nami. Želimo ime in primek!

30 out of 60

4. sklop: Action time

Spodaj lahko slišiš znano melodijo, ki jo zagotovo poznate. Zanima nas odgovor, v kateri film ta melodija spada? Kot namig vam povemo, da se pesem predvaja v prizoru v bolnišnici.

31 out of 60

O Jamesu Bondu je bilo do sedaj posnetih kar 25 filmov. Nas pa zanima kateri po vrsti je bil film From Russia with love /Iz Rusije z ljubeznijo?

32 out of 60

Spodaj si oglej izsek iz znanega filma. Vprašanje se glasi, kakšen je naslov tega filma?

33 out of 60

Danny Glover je v enem izmed znanih filmov večkrat izrekel stavek: "I'm too old for this shit". V katerem filmu/seriji filmov je to izrekel?

34 out of 60

V filmu Bad boys oz. Podli fantje sta Martin Lawrence in Will Smith igrala odličen policijski duo. Zanima nas, kako je bilo ime glavnima likoma filmov, ki sta jih ta dva igralca upodobila?

35 out of 60

Spodaj lahko prisluhneš pesmi, ki je značilna za znan akcijski film. V pomoč vam je lahko citat iz filma: "I feel a need, a need for speed"! Za Kateri film gre?

36 out of 60

Igralec, čigar ime iščemo si je z vlogo neuničljivega policista Johna McClana v seriji akcijskih filmov Umri pokončno trdno prikoval med hollywoodske zvezde. Katerega igralca torej iščemo?

37 out of 60

Spodaj si oglej posnetek. Prizora vam je verjetno znan tudi zaradi tega, ker ga na internetu srečamo kot "MEME". Kateri film je v posnetku?

38 out of 60

Serija štirih filmov o vietnamskem vojnem veteranu Johnu Rambu, posnetih v letih od 1982 do 2008 nedvomno ostaja nadvse priljubljena. Nas pa zanima, kdo je v filmih upodabljal mojstra preživetja, ki se spozna na orožje, na boj mož na moža in na gverilsko bojevanje?

39 out of 60

Oglej si spodnji izsek iz filma. tvoja naloga pa je, da ugotoviš, za kateri film gre?

40 out of 60

5. sklop: TV serije

Na posnetku boš videl prizor iz izjemno priljubljene TV serije "FRIENDS". Pravi oboževalci zagotovo poznajo ime Chandlerjevega dekleta, ki ga vidimo na posnetku. Kakšno je njeno ime?

41 out of 60

Izjemno priljubljena serija Kriva pota, oziroma Breaking bad je v času predvajanja požela velik uspeh. Osrednji lik, Walter White je predvsem v poslu uporabljal drugo izmišljeno ime. Kakšno je bilo to ime?

42 out of 60

Serija Veliki pokovci ali The big bang theory je znanost ponesla v komične vode. Zanima nas, kako je ime igralki, ki igra lik simpatične Penny?

43 out of 60

Če preverimo koliko od vas spremlja serijo Game of thrones (Igro prestolov) bi zagotovo vsaj polovica dvignila roko. Prav zato se ne moremo izogniti vprašanju povezanem z eno izmed najbolj priljubljenih serij vseh časov. Zanima nas, katero rodbino predstavlja grb, ki ga vidimo na spodaj?

44 out of 60

Spodaj lahko spremljaš Naslovno pesem priljubljene serije. Zanima nas kako se ta serija imenuje?

45 out of 60

Leta 2016 je luč ugledala serija Stranger things, ki je na prvi pogled izgledala kot mladinska serija, namenjena predvsem mladostnikom. Kaj kmalu pa smo spoznali, da še kako pritegne tudi starejšo populacijo. Zanima nas, kako se imenuje deklica, ki ima sposobnost premikanje stvari s pomočjo svojega uma in komunikacije z vzporedno dimenzijo, kjer stanujejo demoni in druge pošasti.

46 out of 60

Serije v katerih ekipe pogumnih policistov in izurjenih forenzikov rešujejo umore in svet spreminjajo na boljše, so še vedno precej priljubljene. Zanima nas katera serija se je začela na način, ki ga vidiš na spodnjem posnetku?

47 out of 60

Talenti v belem oziroma Grey's anatomy je izjemna dramska serija, ki je prejela vrsto nagrad in večkrat osvežila igralsko zasedbo, kar je povzorčilo nemalo solza in zlomljenih src. Do sedaj je luč sveta ugledale že kar 331 epizod. Zanima pa nas sredi katerije sezone smo trenutno?

48 out of 60

Spodaj lahko spremljaš kratek video o animirani seriji, ki navkljub izgleda vsebuje zelo odraslo na trenutke izjemno groteskno tematiko. Zanima nas (ime in priimek) osrednjega lika te serije, ki je oče v družini, ki jo spremljamo.

49 out of 60

Serija Deklina zgodba oziroma The handmaid's tale je postala zelo gledana in priljubljena. June Osborn je ime glavne junakinje, vendar pa ji je nov režim nadel drugo ime, katero ime je to?

50 out of 60

6. sklop: Best of The Best

Mračen triler s poudarjenimi elementi grozljivke Sedem (Seven) slavnega režiserja Davida Fincherja je brez dvoma eden najbolj slovitih filmskih naslovov zadnjih 25 let. V filmu neznanec mori po principu sedmih smrtnih grehov. Ko na koncu v realizacijo svojih načrtov vključi tudi detektiva Millsa, se situacija dodatno zaplete. Zanima nas, katerega izmed grehov simbolično predstavlja zadnji umor?

51 out of 60

Spodnji izsek iz filma Kaznilnica odrešitve (The Shawshank Redemption). Kakšen napis je prikazani možakar pustil na steni?

52 out of 60

V filmu Ameriški gangster lahko opazujemo skorumpiranost Newyorške policije v 70. letih. Vietnamska vojna je jemala velikanski davek. Ameriški vojaki so se domov vračali v krstah ali pa odvisni od uvoženega mamila heroina, ki so ga doma z veseljem delili z radovedneži. Zanima nas, kako so to drogo imenovali?

53 out of 60

Kraljeva vrnitev, tretji del izredno uspešne trilogije Gospodar prstanov velja, poleg filmov Ben-Hur in Titanik za rekorderja po številu oskarjev, ki jih je prejel posamezen film. Zanima nas koliko oskarjev je film prejel?

54 out of 60

Na posnetku lahko slišiš znan izsek iz filma, katerega režiser je Christopher Nolan. Zanima nas ime lika, ki ga slišimo na posnetku?

55 out of 60

Z imenom in priimkom naslovite ime lika, ki ga je v filmu Ko jagenjčki obmolknejo (The silence of the lambs) upodobil igralec Anthony Hopkins.

56 out of 60

Na fotografiji je prikazan prizor iz filma, ki je bil predvajan leta 2010 in je bil nagrajen s 4 oskarji. Zanima nas naslov filma, v katerem glavno vlogo odigra Leonardo DiCaprio.

57 out of 60

Spodaj lahko spremljaš sceno iz znanega filma, ki prikazuje dogajanje med 2. svetovno vojno. Zanima nas naslov filma, katerega izsek bomo prikazali.

58 out of 60

Na zvočnem posnetku lahko slišiš znanega igralca, ki je v filmu odigral vlogo rimskega generala. Zanima nas kdo je ta igralec.

59 out of 60

Film Schindlerjev seznam (Schindler's List) prikazuje resnično zgodbo o vojnem dobičkarju, ki mu z ekonomsko-psihološko manipulacijo uspe rešiti več kot tisoč Židov iz koncentracijskega taborišča. Zanima nas, kdo je režiser filma, ki je luč sveta ugledal leta 1993?

60 out of 60

 

Tagi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close