FotoVideoZabava

V Mariboru že diši po morju

Sonce, dobra glasba, hladno pivo, okusni burgerji – vse to in še več na 3. Citybeachu Maribor.

V Mariboru smo ta vikend ponovno pozdravljali prihod poletja. Že tretjič zapored se je na nabrežju reke Drave, na terasi Mariboxa, odvijal Citybeach Maribor. Poleg zabave in športne animacije za odrasle, je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše.

S petkovim popoldnevom se je začel Citybeach Maribor s pestrim športnim, kulinaričnim in glasbenim programom. Na dravskem nabrežju, na Mariboxovi terasi, se je ves vikend razlegala glasba izbranih DJ-jev, zrak je dišal po dobrotah iz food truck stojnic, v soboto pa so bili obiskovalci priča tudi prikazu beach športov.

Trije tematsko obarvani dnevi

Vsak izmed dni je potekal pod določeno temo. Prvi dan, petek so v duhu začetka težko pričakovanega vikenda pričeli z afterwork druženjem. Sledila sta sobotni fun on sun in sklepno dejanje chillout citybeach v nedeljo.

Organizatorji Maribox, Factumevent, Zdrava zabava in FAK – Festival alternativne kulture so za ključne besede letošnjega dogodka izbrali »osveženi, urbani, vroči, razigrani«. V centru mesta jim je uspelo pričarati pristen občutek morja in prihajajoče poletne sezone. Vreme je poletju primerno, za avtentičnost pa skrbi tudi močan veter, ki hladi in hkrati spominja na pravo morsko burjo.

Obiskovalce je sprejela glasba DJ-jev – v petek so Dj Rocca, Šuljo in Urbadur vrteli hip hop & RnB. Za dodatno popestritev so skrbele hostese. Poskrbljeno je bilo za vse okuse. Izbirali smo lahko med hladnim pivom pri šanku za pivo in vrsto koktejlov ter ostalih osvežilnih napitkov pri koktejl baru.

Citybeach Maribor, Disco, funk & chillout-vocal house,
Med dobrotami Lars & Sven Burgers, Skunk Urban Kitchen in Maja & Nika food truck je ob vseh omamnih vonjavah težko izbirati.

Ni pa bilo poskrbljeno samo za gašenje žeje, temveč tudi za polnjenje praznih trebuščkov. Na food truckih so Lars & Sven Burgers, Skunk Urban Kitchen in Maja & Nika food truck ponujali pester izbor specialitet, ki so dišali daleč naokoli. Od hamburgerjev, hot dogov pa do bolj zelenjavnih opcij.

Za tiste, ki so želeli svoje sproščanje na mestni plaži dodatno popestriti, je bila na voljo tudi možnost, da se preizkusijo v igranju namiznega nogometa. Ogledali smo si lahko ogledajo tudi predstavitve športov na vodi – slokite – kitesurfing, SUP, windsurfing ter flying rodeo.

Med dnevnim dogajanjem je bilo poskrbljeno tudi za otroke, za katere je med 14. in 18. uro v Mariboxu potekal maraton risank.

Disco, funk & chillout-vocal house

V soboto sta se v duhu teme “fun on sun” vrtela disco in funk. Na odru so bili BeatBeast, Marko Heric, JAMirko in Damaris.

Citybeach Maribor, Disco, funk & chillout-vocal house,
Za dobro glasbo skrbijo mojstri za mešalnimi mizami. Med njimi Urban Ambrožič – Urbadur.

Ko je ura odbila polnoč, se je dogajanje prestavilo na uradni after party v club Feniks.

Prav tako se je opoldne začelo nedeljsko dogajanje, ko je bilo vzdušje nekoliko bolj umirjeno. Beatbeast in RUdeey b2b RLY sta vrtela chillout-vocal house. Otroška animacija je bila ta dan še posebej pestra – maratonu risank je bil dodan animacijski program na plaži. Otroke sta zabavala Brata Malek iz Rekreacijsko – ustvarjalnega društva Eleja.

Vsi zagotovo že sanjamo o ležanju pod senco borovcev in namakanju v morski vodi. Pričarali smo si lahko košček teh sanj še preden zapustimo domače mesto in se podamo na zaslužene počitnice.

 

Sara VOCOVNIK
Patrik KOCIPER
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button