NoviceZabava

Izštekanih 10 poskrbelo za pester večer na Festivalu Lent

Včerajšnji pester program Festivala Lent, ki je vključeval glasbene koncerte, plesne predstave in ustvarjalne delavnice, je zagotovo popestril poletno vzdušje v Mariboru. Največja pozornost pa je bila namenjena vrhuncu večera, Izštekanih 10 – Poklon Vladu Kreslinu, ki je s svojimi nostalgičnimi melodijami prevzel občinstvo.

Kot smo že vajeni, se je Festival Lent začel že zgodaj dopoldne s programom za najmlajše. V Mestnem parku je potekal koncert Repki s Trkajem in MC Saksom. Glasbeni nastop je bil prilagojen otrokom, ki so navdušeno spremljali energične ritme in zabavna besedila.

Težko pričakovan Folkart upravičuje svoj sloves

Festival Lent je tudi letos poskrbel za barvit in kulturno bogat program z mednarodnim folklornim festivalom Folkart. Ta edinstvena prireditev je v Maribor včeraj pripeljala plesne skupine iz Črne gore, Indije, Paname, Južne Koreje, Nove Zelandije in Portugalske. Njihovi živahni nastopi so očarali občinstvo s svojimi avtentičnimi kostumi, ritmi in tradicionalnimi plesi, ki so oživeli bogato kulturno dediščino njihovih dežel. S svojo posebnostjo in energijo je Folkart ustvaril vzdušje, ki je povezalo obiskovalce različnih generacij ter jih popeljalo na potovanje po svetu skozi ples.

Glasbeni vrhunec večera

Vrhunec večera je zagotovo bil dogodek Izštekanih 10 – Poklon Vladu Kreslinu, ki je potekal na Glavnem odru in privabil največje občinstvo. Ta poseben spektakel je bil namenjen počastitvi enega največjih slovenskih kantavtorjev, Vlada Kreslina. Njegove pesmi, izvedene v prilagojenih oblikah različnih izvajalcev, so odmevale skozi noč in ustvarile čarobno vzdušje.

Festival Lent, 2024
Prvi so nastopili Kokosy s svojo priredbo.

Izštekanih 10 se praviloma izvaja le enkrat letno, torej je bila ta ponovitev izjema, kar je privabilo zajetno množico ljudi. Glavni namen programa, so bile nove predelave pesmi Vlada Kreslina, ki so jih priredili drugi izvajalci. Prav to je dogodku dajalo poseben čar, ki je navdušil občinstvo. Slišali so namreč glasbo, ki je niso poznali, poznali so pa besedilo, kar pomeni, da so lahko nakljub temu, glasno prepevali. Občinstvo je z navdušenjem spremljalo nastop in prepevalo njihove pesmi.

Na Festivalu Lent se za glasbene navdušence vedno najde tudi kak brezplačen koncert. Ta je včeraj potekal  pri Vodnem stolpu, saj je nastopila hrvaška skupina PipsChips&Videoclips, ki je poskrbela za dobro glasbeno doživetje. Na Večerovem odru so se zbirali obiskovalci, ki jih je zanimal energični nastop te zasedbe in mimoidoči, ki so se za hip ustavili in prisluhnili njihovi glasbi. Skupina je s svojim karizmatičnim nastopom poskrbela, da je na promenadi odmevala dobra glasba.

Festival Lent, 2024
Na Večerovem odru je nastopila skupina PipsChips&Videoclips.

Zaključek z jazzom in after partyjem

Pozno zvečer je festival Lent nadaljeval s koncertom Ilhana Ersahina’s Istanbul Sessions na odru Minoriti. Njihov jazz nastop je bil popoln zaključek glasbeno bogatega dneva. Za tiste, ki jim energije še ni zmanjkalo, pa je bil ob 23.30 organiziran Minoriti After Party z DJ-jem, ki je poskrbel za zabavo do zgodnjih jutranjih ur.

Ta naš festival je znova dokazal, da se za vsakogar najde nekaj, od najmlajših do najstarejših obiskovalcev. Včerajšnji dan je bil poln zanimivih dogodkov, ki so privabili številne obiskovalce. Zdaj lahko končno rečemo, da se je poletje resnično začelo.

Rebeka KRASNIĆ
Rebeka KRASNIĆ

Rebeka Krasnić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button