NoviceZabava

Komični četrtki so nazaj! Tin Vodopivec svetuje o težavah s cimri

ŠOUM je za zaključek študentskega tedna obudil staro atrakcijo: Komične četrtke! Prvi večer v letošnjem študijskem letu so otvorili Tin Vodopivec in njegovi trenutni prijatelji.

Študentski torki so čas, ko se končno sprostiš in v študentski dnevni sobi (beri: Štuk) spiješ kozarček ali dva in odplešeš kakšno pesem (ali dve). Do srede zvečer se toliko spraviš k sebi, da nadaljuješ zabavo čez cesto v Trustu. V četrtek pa si z mislimi že skoraj doma, a bi še vedno nekam šel, nekaj počel, preden boš ponovno cel vikend pral oblačila. No, zdaj imaš priložnost, saj so Komični četrtki nazaj!

Trenutni prijatelji Komičnih četrtkov

Komični četrtki, ki jih organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), so brezplačni, da si lahko denarnica malo opomore. So tudi Štukova stalnica, ko se študentsko žuranje malo umiri. Na njih je mogoče zaslediti stand up komike širom Slovenije, med njimi Gašperja Berganta, Marka Žerjala in zdaj tudi Tina Vodopivca. Tudi tokrat obisk ni razočaral, saj je kavarna pokala po šivih – in seveda tudi od smeha.

Štukova kavarna je pokala po šivih in dokazala, da ne potrebuje žurke, da se zapolni do vsakega kotička.

Na Vinsko Goro z gondolo

Od kod si? Kako se ubraniti pred skupino petletnikov, ki se je odločila, da želi tvojo kri? Kaj narediti, ko se policaj zaleti vate? Vse to je bilo mogoče izvedeti na tokratnem Komičnem četrtku, kjer je Tin Vodopivec nastopal s trenutnimi prijatelji. Tin Vodopivec se je trdno zasidral v slovensko stand up sceno s svojimi šovi, kot sta Rock n’ roll in Peti element.

Tokrat je Štuk zabaval z iskanjem obiskovalca, ki živi v najmanjšem možnem kraju – za kar se je izkazala Vinska Gora. Seveda so obiskovalci dobili tudi nasvete, kaj narediti, če prespiš v študentskem domu pri cimru in se s punco odločita povišati temperaturo, ali pa kako prepoznati, da si ravno ti tečni pijani prijatelj. Namig: če ne veš, kdo je, si verjetno ti.

Tin Vodopivec je zdaj že dobro znano ime slovenske stand up scene in tokrat je obiskal tudi Štuk.

Grozote dela kot otroški animator

Na oder mu je sledil Mark Džamastagič, ki je predvsem podoživljal svoje grozote svojega življenja. Prva se mu godi vsak dan, ko mora nekomu razložiti, kako se črkuje njegovo ime. Temu je sledila zgodba, kako se izogniti, da te ob animaciji otrok slučajno ne napade skupina petletnikov, ki ima popolnoma preveč energije.

Mark Džamastagič je govoril predvsem o svojih travmah, od študija do napada, ki ga je doživel s strani petletnikov.

Kako lahko jaz vidim policaja pihati?

Komični četrtek je zaokrožil David Gorinšek, ki je na odru stkal vic o temi, ki nam je v Sloveniji že dodobra znana, ko gre za hece in šale: policajih. Uresničile so se mu namreč sanje, da je videl policaja pihati. Zakaj, se morda vprašaš, in kako lahko sam izkusiš kaj takega? No, vse kar je potrebno je to, da se policaj zaleti vate.

David Gorinšek nam je vsem na bucket listo dodal novo željo: videti policaja, kako piha.

Marina BAJIĆ
Marina BAJIĆ

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button