GlasbaNovicePriložnostiŠportZabava

Študentski klub Kamnik že 12. leto zapored organizira Dobrodelni marec

Študentski klub Kamnik letos piše že dvanajsto poglavje tradicionalne pomladne akcije »Dobrodelni marec«. V okviru projekta, ki ima, kot že ime pove, dobrodelni namen, člani kluba skozi celoten mesec pripravljajo sklop različnih dogodkov. Tudi v letošnjem marcu vabijo vse zainteresirane, da se jim pridružijo na Turnirju v odbojki, si privoščijo kaj sladkega na Tržnici slaščic, se podajo na Svetega Primoža in se udeležijo Zaključnega koncerta ter na ta način prispevajo k zbiranju sredstev za družine v stiski.

Tako kot že 11 let doslej, se bo tudi letošnji marec v Kamniku odvijal v dobrodelnem duhu. Člani Študentskega kluba Kamnik (ŠKK) namreč ponovno organizirajo projekt Dobrodelni marec, v katerem z organizacijo štirih različnih dogodkov ljudi vseh generacij vabijo k solidarnosti in dobrodelnosti. Tudi tokrat bo projekt potekal v sodelovanju z dobrodelno platformo Truhoma, preko katere bo ŠKK kamniškim družinam v stiski ob koncu projekta predal zbrana sredstva v obliki večkratnih paketov hrane in drugih nujnih izdelkov.

Platforma Truhoma, ki jo je ustanovila humanitarka Ana Lukner Roljić, je sicer znana po svoji transparentnosti, sledljivosti in učinkovitosti, saj preko nje donirana sredstva v celoti preidejo naprej v prave roke.

Pomaga lahko vsak!

Vsi prispevki so več kot dobrodošli. Klub sprejema donacije tako fizičnih kot pravnih oseb, pozdravljajo pa tudi prispevke udeležencev dogodkov. Ob tem poudarjajo, da gredo vsa zbrana sredstva od prijavnin ekip za turnir v odbojki in prodaje vstopnic za koncert v celoti v dobrodelni namen. Poleg tega vsi člani ŠKK, ki so del organizacijske ekipe Dobrodelnega marca, svoje delo opravljajo povsem prostovoljno, vse to z namenom pomagati širši skupnosti in prispevati k lepšemu jutri.

Kaj ŠKK-jevci pripravljajo letos?

Turnir v odbojki

Dobrodelno dogajanje v marcu bo preudarno otvoril Turnir v odbojki, ki bo potekal v nedeljo, 3. marca 2024, v Športni dvorani Kamnik (Osnovna šola Frana Albrehta). Na dogodek so vabljeni vsi tisti, ki so radi aktivni in bi želeli pokazati svoje športne zmožnosti, kot tudi tisti, ki se radi sprostijo ob ogledu kakšne odbojkarske tekme ali pa bi se morda zgolj želeli podružiti v prijetnem vzdušju. Prijave ekip so že možne preko obrazca.

Tržnica slaščic

V soboto, 9. marca 2024, bodo lahko obiskovalci svoje brbončice in brbončice svoji najbližjih razvajali na Tržnici slaščic, kjer bo v zameno za prostovoljni prispevek na voljo pestra izbira slastnega domačega peciva. Stojnica z domačimi dobrotami bo postavljena na kamniški tržnici.

Pohodi na Sv. Primoža

Teden kasneje, v soboto, 16. marca, in nedeljo, 17. marca 2024, bodo člani ŠKK poskrbeli za pester program na enem izmed najbolj priljubljenih vrhov v širši okolici, Svetem Primožu. Oba dneva bodo popestrile različne glasbene skupine; v soboto lokalni rock bandi, v nedeljo pa lokalni narodno zabavni ansambli.

Na poti do vrha bodo pohodnike spodbujale table s pozitivnimi sporočili, ki opozarjajo na namen tega dogodka, poskrbljeno pa bo tudi za razvedrilo najmlajših pohodnikov. Na vrhu se bo nahajala vpisna knjiga in pa skrinjica, kamor lahko udeleženci prispevajo svoje prostovoljne prispevke. Ves čas bodo tam tudi člani ekipe študentskega kluba. Dogodek vsakič znova podpre Peter Uršič, oskrbnik koče na Sv. Primožu, za kar so mu člani kluba nadvse hvaležni.

Zaključni koncert

Dogajanje Dobrodelnega marca bomo zaokrožili in zaključili v četrtek, 28. marca, s koncertom Kvatropircev v Domu kulture Kamnik. Vstopnice zaenkrat še niso v prodaji, bo pa informacija o začetku prodaje v kratkem objavljena na naših družbenih omrežjih.

Vabljeni tudi vi!

Študentski klub Kamnik si skozi svoje delovanje prizadeva sodelovati s svojo lokalno skupnostjo in čeprav so njihovi projekti namenjeni v prvi vrsti dijakom in študentom, se zavedajo pomembnosti povezovanja vseh generacij v njej. Zavedajo se, da Dobrodelnega marca ne bi bilo brez vseh podpornikov. Tu šteje čisto vsaka oblika prispevka in udeležba vsakega posameznika, zato člani ŠKK toplo vabijo vse generacije, da se jim pridružite na dobrodelnih dogodkih v marcu in tako skupaj z njimi napišete še eno uspešno zgodbo o medsebojni pomoči in dobrodelnosti, stkete nova poznanstva in prijateljstva in si s kvalitetno preživetim časom ustvarite nepozabne spomine.

ŠKK
ŠKK Facebook

Sorodni članki

Back to top button