Priložnosti

Prijavi se na 9. StopTrik Mednarodni filmski festival

9. StopTrik Mednarodni filmski festival, posvečen stop animaciji, poteka v daljši verziji v Mariboru in v skrajšani v poljskem Łódźu. Prijave sprejemajo do 7. avgusta 2019.

Ne glede na to ali si profesionalni animator, študent ali zgolj entuziast, si več kot dobrodošel, da svoje delo predstaviš našemu občinstvu. Slednje je najboljši žirant, zato pri podelitvi nagrad njegova ocena šteje največ. Posebej cenijo filme, ki so posneti v 3D animirani tehniki z ročno izdelanimi figurami, vendar želijo odkrivati tudi eksperimentalne, mešane in hibridne oblike animacije.

Ne zamudi priložnosti, da javnosti pokažeš svoj 3D animiran film posnet s stop motion tehniko.

Na festivalu bodo predvajali tako filme, uvrščene v tekmovalni program, kakor tudi filme, uvrščene v sekcijo Panorama. Ko boš na festivalu, se moraš pripraviti na filmske maratone najboljših animiranih filmov, ki so bili posneti nekoč in danes. Poleg tega boš lahko sodeloval v razpravah o umetnosti, ustvarjanju, življenju, politiki in mnogih drugih stvareh. Sodeloval boš lahko tudi na delavnici stop animacije, na jutranjih sprehodih po mestu, popoldanskih veganskih kosilih in poznovečernih zabavah.

Festivala ne bosta potekala sočasno, temveč bo festival v Mariboru potekal med 3. in 6. oktobrom 2019, medtem ko se bo dogajanje v Łódźu odvijalo mesec dni kasneje, in sicer med 8. in 10. novembrom 2019.

Kako se prijavim?

Prijave sprejemajo do 7. avgusta 2019. Seznam izbranih filmov bo objavljen najkasneje do 25. avgusta 2019. Prijava je brezplačna.

Filmi, ki bodo sprejeti, lahko trajajo največ 30 minut in morajo biti posneti po 1. januarju 2017. Pravilno izpolnjene prijave morajo vsebovati kopijo filma vključno s podpisanimi dokumenti (pogoji sodelovanja, prijavni obrazec).

Pogoji prijave in prijavni obrazec so dostopni na povezavi www.stoptrik.com/entry-form.

Prijave lahko pošljete po:

  • elektronski (stoptrikfestival@gmail.com) ali
  • navadni pošti na naslov Michał Bobrowski, StopTrik International Film Festival, ul. Hirszfelda 21/61, 20-092, Lublin, Poland.

StopTrik je festival stop animacije, zato je odprt za filme, v katerih avtor/ica uporablja lutke, modelirno maso, izdelke iz papirja, predmete, odpadni material in piksilacijo.

V primeru nejasnosti nas kontaktirajte na elektronski naslov stoptrikfestival@gmail.com.

 

 Infopeka
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button