Šport

Prva ženska v študentski ligi ameriškega nogometa

Sarah Fuller se bo zapisala v zgodovino ameriškega nogometa. Kot prva ženska je v moštvu Vanderbilt Comodores dobila priložnost, da zaigra v moški ekipi v eni od petih najmočnejših ameriških študentskih lig ameriškega nogometa, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Fullerjeva je dobila priložnost v drugem polčasu, ko je izvedla tudi začetni udarec.

Celotna zadeva je zelo nenavadna, saj Fullerjeva v resnici sploh ne igra ameriškega nogometa, ampak klasičnega. Je namreč vratarka na omenjeni univerzi, v ameriškem nogometu pa je dobila priložnost zato, ker je ekipo zdesetkal novi koronavirus. Tako jo je trener Derek Mason povabil za popolnitev kadra.

Mason je med igralkami izvedel poskusni trening in prav Fullerjeva ga je med vsemi kandidati najbolj prepričala. “Zame je to neverjetno in fantastično obenem,” je po nastopu povedala Fullerjeva. Na tekmi nosila čelado z napisom Play like a girl (igraj kot dekle).

 

“Vsem dekletom bi rada povedala, da jim lahko uspe vse, kar si želijo,” je še povedala in priznala, da je bila na premieri tudi precej nervozna.

In še končni izid, tekmeci iz Missourija so slavili kar z 41:0.

 

 STA
Unsplash
ikona snemalec RSHighlights

Sorodni članki

Back to top button