Zabava

Komični četrtek z Rokom Škrlepom in njegovimi Potopisnimi forami

Odvil se je prvi Komični četrtek tega koledarskega leta. Študente je s svojo kombinacijo potopisnih prigod in humorja zabaval Rok Škrlep. Ljubiteljem stand up komedije že dobro znan slovenski komik se je predstavil s svojimi Svetovnimi forami.

Jesenskemu Komičnemu četrtku je sledil drugi Komični četrtek tekočega študijskega leta. Kot običajno je za organizacijo četrtkovega večera smeha poskrbel Oddelek za interesne dejavnosti Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM).

Odlična sprostitev pred začetkom januarskega izpitnega obdobja

Dogodek, ki se običajno odvija v kavarni Štuk, je tokrat potekal nekaj metrov južneje, v Štukovi dvorani. Na njem je nastopil stand up komik Rok Škrlep, ki se je predstavil s svojim popotniškim stand upom Svetovne fore.

ŠOUM, Rok Škrlep, Štuk, stand up, Oddelek za interesne dejavnosti, Svetovne fore, Slovenija
Štukov oder (in ukulele) v pričakovanju nastopajočega.

Svoj nastop je komik začel z izražanjem navdušenja, kako lepo je ponovno nastopati pred živo publiko. Temu, kako lepo je priti v Maribor, pa je dodal, da je od domačega Kranja do naše prestolnice porabil približno isto časa, kot ga je porabil, da je našel dovoz do Štuka.

“Ni tak mala Slovenija”

Potopisna pripoved se je nato začela s pohodi, na katere je nastopajoči z družino hodil že od malih nog. Pri zgolj nekaj letih je namreč že prehodil (vsaj) razdalje, primerljive teritorijem kočevskega medveda. Ko se je peš odpravil iz Goričkega v Piran, pa je ugotovil, da Slovenija navsezadnje spet ni tako majhna.

Sledile so prigode iz potovanj, ko je bil že nekoliko starejši. Na Češkem na primer je odkril, da češke bolnice niso dober kraj niti za Čehe, pa tudi, da so češke cene piva zelo po godu njegovi gorenjski naravi.

Po opisu načinov, kako biti inovativen kreten, je opisal še svoje prigode iz Londona in potovanja po Kazahstanu in Kirgiziji, kjer je imel v švic majci priložnost predavati študentom in spoznati Japonca, ki je govoril slovensko. S primorskim naglasom.

Rime ob spremljavi ukelele in nazorni grafi

Svoj nastop je Rok Škrlep popestril z avtorskimi skladbami, ob katerih je zaigral tudi na ukulele, predstavil pa je tudi nekaj grafov. Na primer graf zadovoljstva Slovencev od januarja 2019 naprej (zaprtje muzejev – who gives a fuck?), graf prodanih izdelkov (kaj se je zgodilo s kvasom?) in graf števila grafov.

ŠOUM, Rok Škrlep, Štuk, stand up, Oddelek za interesne dejavnosti, Svetovne fore, Slovenija
Rok Škrlep je poleg svojih šal in pripovedi navdušil tudi z glasbenimi točkami.

Svoj odličen nastop in tokratni Komični četrtek je zaključil z zgodbo o prijatelju smučarskemu skakalcu, ki jo je povedal s pomočjo imen in zastav držav. Tako je poskrbel za prav katarzičen konec.

Da pa to ne bi bilo vse, pa je na koncu pokazal še video vseh svojih opisanih dogodivščin – tudi Japonci očitno poznajo Zdravljico in Brizgalno brizgo.

Sara VOCOVNIK
Sara VOCOVNIK

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button