Zabava

Poseben komični četrtek: Štuk ponovno v solzah smeha

Odvil se je prvi letošnji Komični četrtek. "Mali petek", ki na Štuk že tradicionalno privabi zabave željne poslušalce in izvrstne komike, tudi tokrat ni razočaral. Sezono novih komičnih četrtkov so otvorili Gašper Bergant, Blendor Sefaj in Sebastjan Spital.

Z novim študijskim letom se začenja tudi nova sezona bogatega dogajanja na Štuku. Četrtki “študentske dnevne sobe” pa so zahvaljujoč Oddelku za interesne dejavnosti Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) že nekaj let rezervirani za večere smeha.

Letošnjo sezono Komičnih četrtkov je otvorila trojica zbrani množici že poznanih stand up komikov: Gašper BergantBlendor Sefaj in Sebastjan Spital. Nabito polno kavarno Štuk je pred začetkom nastopa “mednarodne zasedbe” predstavil Tevž Rogina iz štaba organizatorjev. Kot prvi je nastopil Gašper Bergant, ki je večer nato tudi zaključil.

Poseben komični četrtek
Nastopajoča trojica z dodatkom ŠOUM-a, Tevžem.

“Maš ljudi, ki se cepijo, pa frizerke”

Gašper Bergant, zgornjesavinjski komik z značilnim naglasom in stari znanec ŠOUM-ovih dogodkov, je večer otvoril s komentiranjem nedavnih protivladnih protestov. Sicer prihaja iz Luč, a živi v Ljubljani, dokler ta v borbenem protestnem duhu ne bo pogorela. Bergant se je nato lotil opisovanja zapeljivih sosed, kradljivih mladeničev (3 steklenice vodke v trgovini kar v nahrbtnik) in zgodovine svoje družine.

Na hitro je opisal tudi osrednjo populacijo anticepilcev in strategije mladih punc, ki dopustujejo v Dubaju (tam baje najdeš samo kamele in kur*e).

Kot drugi nastopil atipični Albanec, Blendor Sefaj

Kot drugi se je predstavil Blendor Sefaj, domačemu občinstvo že dobro poznan kot atipični Albanec. Zakaj atipični? Ker svoje šale govori na Štuku in ne na gradbišču v Nemčiji. Na kratko se je pošalil na (ne)odzive publike in povedal, da se šale za naslednji nastop ob študentskem nepoznavanju svetovne zgodovine pišejo kar same.

Gašper Bergant, stand up, smeh, komedija, Blendor Sefaj, Sebastjan Spital, Štuk, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov, komični četrtek
Blendor Sefaj je garderobo za nastop izbral z namenom, da bi se približal publiki – bil je down with the kids.

Sledile so prigode iz fitnesa in sodobnih zmenkov ter naznanitev treh osnovnih življenjskih spoznanj. “Ja nič, to je to. Življenje Albanca je težko,” in že je nastopil čas za tretjega stand up komika, Sebastjana Spitala.

Ko ti Slovenske železnice pokažejo, da Slovenija ni tako majhna

Sebastjan Spital je nastop začel z opisovanjem prihoda na komični četrtek. Iz Velenja je želel priti z vlakom, a za to žal ni dobil dovolj dolgega dopusta. Sledila je množica šal o v medijih dobro znani gospodični brez roke (praktično, saj lahko en par rokavic nosi dve sezoni) in opisovanje zdravstvenih problemov komika. Morda je prav njegova bolezen poskrbela za to, da ima zdaj tako bolane fore.

Običajen najstnik si za rojstni dan želi MP3 predvajalnik, Sebastjan je dobil kar srčni spodbujevalnik.

“Ko sem pijan, prešaltam na špricer”

Za konec se je na oder vrnil prvi nastopajoči, Gašper Bergant. Ta je za bombastičen zaključek spregovoril še o različnih niansah homoseksualnosti, prigodah iz urgence in lepotah Albanije, države z odličnim cestnim omrežjem. Poseben komični četrtek se je tako zaključil s salvami smeha in povabilom na študentom ljube pijače po dogodku.

 

Sara VOCOVNIK
Sara VOCOVNIK

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button