TehnologijaZabava

Apple na polno v svet digitalnih vsebin

Bo Apple poskusil konkurirati Netflixu?

Ameriški tehnološki velikan Apple je predstavil vrsto novih storitev, s katerimi na polno vstopa v svet digitalnih vsebin. S svojo novo storitvijo z video vsebinami Apple TV+ se podaja na trg, na katerem vlada Netflix, poleg tega je predstavil video igričarsko storitev Apple Arcade in novičarsko storitev Apple News+.

Tolikšna usmeritev v svet digitalnih vsebin oziroma storitev nakazuje, da tehnološki velikan išče nove vire prihodkov, s katerimi bi nadoknadil negativne učinke pešajoče prodaje pametnih mobilnikov.

Na posebnem medijskem dogodku na sedežu Appla v Cupertinu so ob predstavitvi video platforme bili prisotni tudi sloviti režiser Steven Spielberg, televizijska voditeljica Oprah Winfrey ter hollywoodske igralske zvezde Jennifer Aniston, Reese Witherspoon in Steve Carrell.

Apple išče nove vire prihodkov, s katerimi bi nadoknadil negativne učinke slabše prodaje mobilnikov.

 

Novost na trgu pretočnih vsebin

Storitev Apple TV+ vstopa na hitro rastoči trg pretočnih video vsebin na zahtevo z vrsto močnimi akterji, kot so Netflix, Hulu, Amazon in Google. Applova nova storitev bo naročnikom omogočala dostop do knjižnice filmov in serij, pri čemer bo Apple veliko investiral v produkcijo izvirnih vsebin. Apple TV+ bo zaživel letos, na voljo bo v 100 državah.

Predstavitev Apple novosti
Osrednji Apple dogodek marec 2019: Peter Stern opisuje Apple TV+ aplikacija

Še več novic z Apple News+

Apple je na čelu z glavnim izvršnim direktorjem Timom Cookom predstavil novičarsko naročniško storitev Apple News+, prek katere bodo naročnikom ponudili dostop do vsebin več kot 300 novičarskih virov. Med njimi so med drugim Los Angeles Times, Wall Street Journal, Rolling Stone, Time, Wired in The New Yorker.

Predstavitev Apple News+
Osrednji Apple dogodek marec 2019: Wyatt Mitchell predstavlja storitev Apple News+

Novičarsko storitev Apple News+ so že zagnali v ZDA in Kanadi v angleškem in francoskem jeziku, še tekom letošnjega leta naj bi jo ponudili tudi uporabnikom v Veliki Britaniji in Avstraliji.

Predstavitev Apple Arcade
Osrednji Apple dogodek marec 2019: Ann Thai predstavi Apple Arcade

Apple je napovedal tudi zagon nove video igričarske storitve Apple Arcade, ki naj bi že ob zagonu naročnikom ponujala dostop do najmanj 100 video iger. Storitev naj bi bila dostopna v 150 državah.

Predstavitev Apple Card
Osrednji Apple dogodek marec 2019: Jennifer Bailey predstavi Apple Card

Podjetje je poleg tega v sodelovanju s finančnim velikanom Goldman Sachs zasnovalo kreditno kartico, ki bo integrirana v Applovo digitalno plačilno storitev Apple Pay.

 

STA
 Apple

Sorodni članki

Back to top button