Tehnologija

Kickstarter: slovenski mlinček za kavo zbral že skoraj pol milijona evrov

Slovenska ekipa Goat Story, ki je zaslovela s kavno skodelico Goat Mug, ponovno navdušuje ljubitelje kave. Za nov produkt, mlinček za kavo Arco, so na platformi za množično financiranje Kickstarter v dobrem tednu s pomočjo 1600 podpornikov zbrali že skoraj pol milijona evrov.

Cilj ekipe Goat Story na Kickstarterju je bil zbrati 50.000 evrov. Znesek je do danes, 38 dni pred koncem kampanje, dosegel slabih 460.000 evrov.

Po navedbah ekipe projekta z novim produktom premoščajo razkorak med razkošjem električnih mlinčkov in vrhunsko kakovostjo mletja, ki jo omogočajo ročni mlinčki. Arco je namreč mlinček za kavo dva v enem. Produkt mogoča ročno mletje kave, nastavek pa je mogoče vtakniti tudi v osnovno električno enoto, ki kavo zmelje strojno.

Zaradi kakovosti mletja, ki jo omogoča Arco, je kava okusnejša in kakovostnejša. Pri mletju pa tudi ne prihaja do ostanka kavnih zrn. 120 različnih nastavitev uporabnikom omogoča, da kavo prilagodijo svojim željam, zmleti pa je mogoče do 50 gramov kave naenkrat. Mlinček se povsem prilega dozi aparata za espresso.

Goat Story in ostali slovenski projekti, ki so bili najuspešnejši na platformi Kickstarter

Zgodba blagovne znamke Goat Story se je začela leta 2014. Takrat je ekipa na Kickstarterju predstavila kavno skodelico v obliki kozjega roga Goat Mug, za katero so zbrali 458.000 dolarjev. Uspeh so ponovili leta 2016 z novim produktom, kavomatom Gina, za katerega so zbrali nekaj več kot 500.000 dolarjev.

Po obsegu zbranih sredstev na platformi Kickstarter je bil doslej najuspešnejši projekt pametne ptičje hišice Bird Buddy. V kampanji, ki še vedno poteka, je ekipa Bird Buddy doslej zbrala že 1,8 milijona evrov.

Najuspešnejša slovenska kampanja na platformi pred tem je bilo električno kolo Flykly. Z njim so njegovi avtorji zbrali nekaj več kot 700.000 dolarjev. Sledijo lebdeči gramofon Mag-Lev (552.000 dolarjev), kavomat Gina blagovne znamke Goat Story (502.000 dolarjev), kavni lonček Goat Mug iste blagovne znamke (458.000 dolarjev) in električni skiro Smart Ped blagovne znamke Flykly (385.000 dolarjev).

 

 STA
 GOAT STORY facebook

 

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button