Kultura

Festival prostovoljstva v Mariboru

Mreža prostovoljstvo v Mariboru, ki jo koordinira Pekarna Magdalenske mreže, vsako leto v maju pripravlja Festival prostovoljstva v Mariboru z namenom promocije prostovoljskih aktivnosti in predstavitve organizacij članic mreže.

Širšo javnost želijo opozoriti na ves čas, energijo in angažma prostovoljcev, ki so aktivni na mnogih področjih. Opozoriti želijo na njihove doprinose k vključujoči in solidarni družbi ter na družbenotransformativne ideje, ki vzniknejo prav od spodaj.

Letos se festival v obliki, kot smo je bili navajeni doslej z osrednjim dogodkom “Prostovoljsko mesto” in spremljevalnimi srečanji in izobraževanji zaradi epidemiološke situacije ni odvil. Pekarna Magdalenske mreže je na temo prostovoljskega dela pripravila nekaj aktivnosti. Priključili so se Veselemu dnevu prostovoljstva, ki je v koordinaciji Slovenske filantorpije potekal v okviru 21. Nacionalnega tedna prostovoljstva. Po četrti so tako razdeljevali brezplačen časopis Slovenske filantropije “Dobra dela ne potrebujejo reklame“. Mednarodni prostovoljci, ki svoje projekte trenutno izvajajo v Mariboru in Škofji Loki pa so v spletnem pogovoru spregovorili o mednarodnem prostovoljstvu. Gilles Baudry pa je na potopisnem večeru predstavil Francijo in svoje domače mesto – Limoges.

Prostovoljenje naj bo nadstandard vseh, ne krpanje mankov.

Kot osrednji dogodek letošnjega festivala je potekal posvet o prostovoljstvu v Mariboru na katerem so sodelovali predstavniki prostovoljskih organizacij in občine. Več o posvetu lahko preberete na povezavi, celotnega pa si lahko ogledate in poslušate tukaj.

 

 mlad.si
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button