Kultura

Film Gepack bo danes prejel že drugo zlato rolo – za 50 tisoč gledalcev

V Cineplexxu na ljubljanskem Rudniku bodo film Gepack režiserja Žige Kukoviča opoldne ovenčali z drugo zlato rolo, ki jo Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljuje za 50.000 gledalcev. Kukovič je film posnel z ekipo mladih umetnikov po navdihu resnične poti na morje, ki jo je doživel skupaj z glavnim igralcem Robertom Kladnikom.

Žiga Kukovič, ki je sicer prepoznaven kot ustvarjalec vsebin za družbena omrežja, v komediji V Cineplexxu na ljubljanskem Rudniku bodo film Gepack režiserja Žige Kukoviča opoldne ovenčali z drugo zlato rolo, ki jo Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljuje za 50.000 gledalcev. Kukovič je film posnel z ekipo mladih umetnikov po navdihu resnične poti na morje, ki jo je doživel skupaj z glavnim igralcem Robertom Kladnikom. s primesmi kriminalke in romance, prepleta cesto, očetov avto in štiri prijatelje. Ko ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik, se razkrije nevarna mreža prevar, nepričakovanih zavezništev, junaki pa so postavljeni pred odločitve, ki bodo preizkusile njihovo prijateljstvo.

Film je nastajal leto dni. “Nikoli nismo vedeli, ali ga bomo sploh posneli do konca, kaj šele, če ga bo kdo videl. Vsakič, ko sem pomislil na veliko platno, me je streslo. Skočili smo na glavo v neznano, naše duše pa so se zabavale ob popolni svobodi ustvarjanja,” je ob predstavitvi filma povedal Kukovič, ki je podpisal tudi montažo.

V filmu so zaigrali Maks Dakskobler, Pia Skvarča, Tine Ugrin, Robert Kladnik, Jan Gerl Korenč, Matjaž Javšnik, Juta Gašperšič, Žiga Čamernik, Miha Možina, Maja Zupan, Ana Novak in Neven Paleček Papageno. Direktor fotografije je Matic Gabriel, glasbo sta prispevala Leon Firšt in Tim Žibrat.

Film Gepack so prvič predvajali v Cineplexxu Ljubljana Rudnik 20. januarja, ko so se začele premierne projekcije tudi po drugih slovenskih kinematografih. Na rednem sporedu je od 25. januarja.

STA
Kinodvor

Sorodni članki

Back to top button