Potovanje

Limoges: porcelan, železnica in srednjeveška arhitektura

V četrtek, 28. 5. 2020, vas ob 20:00 v okviru Festivala prostovoljstva v Mariboru vabimo v park Kulturnega centra Pekarna, da preživite prijeten pomladanski večer z Gillesom Baudryjem, prostovoljcem Evropske solidarnostne enote. Gilles nas bo skozi fotografije, glasbo in pokušino francoskih veganskih jedi popeljal skozi srednjeveško arhitekturo in znamenitosti Limogesa, mesta na zahodu Francije.

Limoges je najbolj znan po svojem porcelanu, zaradi česa se ga drži tudi naziv “mesto belega zlata”. Prebivalci so ponosni na svojo dediščino in pomembna zbirka porcelana se nahaja v mestnem muzeju. Limoges pa je znan tudi po svoji močni delavski preteklosti, predvsem po delavcih v industriji porcelana in na železnici. Slednji so med drugim zgradili eno najlepših evropskih železniških postaj. Tukaj je tudi sedež najpomembnejšega francoskega delavskega sindikata CGT.

Mesto prepoznavno po znameniti gotski katedrali, se ponaša še z eno izmed najlepših srednjeveških četrti, ki jo zaznamujejo fasade iz kamna in lesa. Gilles bo predstavil tudi nekaj alternativnih kotičkov mesta, ki so mu pri srcu. Dogodek pa bo potekal v angleščini.

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam. Dogodek se bo izvajal na prostem, poskrbljeno bo za varnostno razdaljo in razkuževanje rok. Po želji prinesite s seboj svoje zaščitne maske. Prosimo, da se dogodka udeležite osebe brez znakov okužbe dihal in brez vročine.

 

 Infopeka – Pekarna Magdalenske mreže
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button