Potovanje

Globetrotter – december 2018

Spletni časopis za raziskovalce sveta.

Spletni časopis Globetrotter nastaja v okviru Popotniškega združenja Slovenije in tvorijo ga sodelavci ter prostovoljci, ki odkrivajo planet Zemlja. Izkušeni raziskovalci svoja odkritja in doživetja nesebično delijo v pisani besedi.

V tokratni številki je ponovno na voljo ogromno kakovostne vsebine, ki bo prav prišla ne le vsakemu popotniku, ampak tudi tistim, ki z raziskovanjem sveta (in s tem tudi sebe) še niso pričeli.

Tjaša in Hugo sta prek mednarodnega programa HI Connect odšla na prostovoljno delo v New York. Karen je odšla na petmesečno pripravništvo na Irsko, in sicer s pomočjo Erasmus+ programa, kjer je imela tudi Erasmus štipendijo. Ana Marija je obiskala ter predstavila Litvo in ne Latvijo s katero jo pogosto zamenjujemo. Kljub temu, da je december je Miran delil svoje doživetje grškega otoka Rodos, Tina pa nam je pomagala, da bomo v prihodnosti na zemljevid sveta lažje postavili avstralski Queensland.

Mreži HI se je priključil nov hostel, in sicer avstrijski Youth Hostel Braunau, družini HI Kanada pa HI RED Mountain. Počasi že delamo načrte kam bi radi šli prihodnje koledarsko leto. Morebiti nas pot nameni na Dansko, v Kopenhagen in tam lahko prenočimo v dizajnerskem hostlu s petimi zvezdicami Danhoste Copenhagen City. A svet niso samo vroče turistične točke, ki so skozi vso leto masovno oblegane. UNESCO in Evropska unija sta se z roko v roki odločili za promocijo krajev, ki si zaslužijo več pozornosti in obiskovalec ter tako je nastala platforma Svetovna kulturna dediščina Evropske unije.

Nope … ni druge kot pa da obiščeš Globetrtotter ali pa se celo prijaviš na njihovo mailing listo, da boš prvi obveščen o vsem popotniškem dogajanju po svetu.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button