Zabava

Lado Bizovičar zajel vsa praznovanja

Smeh in krohot na Predstavi za vse priložnosti

Po večeru komedije s Tinom Vodopivcem in prof. Urošem Kuzmanom je obiskovalce nasmejal še Lado Bizovičar s komedijo Predstava za vse priložnosti, v kateri je v nekaj več kot uri in pol obdelal vsa praznovanja.

Od rojstnega dne do poroke

Obiskovalci po naslovu niso mogli sklepati, čemu se bodo smejali ta večer, še manj pa jim je bilo jasno ob pogledu na oder in okrašen sintisajzer, stopnice z bleščicami in velik rdeč balon. Kmalu je z veliko torto v rokah na oder prišel Lado Bizovičar, spremljal pa ga je Gašper na harmoniki. Želela sta zapeti rojstnodnevno čestitko Marti, ki pa je ni bilo na predstavi, zato sta kmalu našla Majo, ki je resnično praznovala rojstni dan.

Še preden bi ji lahko do konca zapela Vse najboljše, je Lado publiki razložil, kako on doživlja rojstne dneve. Baje, da je denar odlično darilo, sploh če ga primerjaš z nogavicami, bonbonierami ali pa vrednostnimi boni. Seveda so pomembne tudi rojstnodnevne zabave, ki pa so pri otrocih s permisivno vzgojo nekoliko drugačne, kot smo jih vajeni. Po nekaj minutah smeha smo končno ugotovili, da bo predstava obdelala praznovanja vseh vrst in priložnosti.

Seveda Lado ni mogel mimo poroke, kot enega največjih praznovanj v človekovem življenju. Ta je pravzaprav le skupek zlaganih in preplačanih stroškov, izmed katerih so upravičen le drag fotograf in dober bend. Prvi bo poskrbel za trajne spomine, drugi pa z igranjem poročnega glasbenega kompromiksa, da so tudi kulturno mešane poroke zabavne.

Lado je v predstavi veliko pel, pri tem pa mu je pomagal Gašper. | Lado je v predstavi veliko pel, pri tem pa mu je pomagal Gašper.
Predstava za vse priložnosti obdela vsa praznovanja, ki jih človek obeležuje. | Predstava za vse priložnosti obdela vsa praznovanja, ki jih človek obeležuje.
Slavljenki Maji sta Lado in Gašper na koncu končno zapela ob spremljavi godbe. | Slavljenki Maji sta Lado in Gašper na koncu končno zapela ob spremljavi godbe.
Seveda je bilo mogoče na odru videti tudi torto in balon. | Seveda je bilo mogoče na odru videti tudi torto in balon.
Predstava je bila razprodana, dvorana pa napolnjena do zadnjega kotička. | Predstava je bila razprodana, dvorana pa napolnjena do zadnjega kotička.

  Balon za vsako priložnost

  Med vsakoletna pomembna praznovanja seveda spadata tudi božič in novo leto. Predvsem praznovanje slednjega se zdi Ladu nesmiselno, saj slavimo, da se čas drži koledarja. Morda ima več smisla službena zabava, ki odpira novo Hamletovsko vprašanje “Piti ali ne piti?” in potemtakem, kdaj stopiti do šefa.

  Ko sta fanta po kakem šestem poskusu končno želela Maji voščiti za rojstni dan, se je Lado spomnil na ples. Obiskovalci so se krohotali ob njegovi predstavitvi plesnih korakov, ki se jih na navaden dan naučiš na poti iz gostilne.

  Za vsak nov način praznovanja je Lado napihnil balon in sceno počasi polnil z baloni za vsako priložnost. Med zadnjimi je dodal še enega v obliki srca in se razgovoril o praznovanju valentinovega in osmega marca. Oba sta namenjena ženskam, tako kot večina pesmi tega sveta, kar sta dokazala z odpetim miksom pesmi z ženskimi imeni. Lado je publiko nasmejal še z razmišljanjem o radijskih čestitkah in zakaj si ne voščimo stvari, kot je odselitev od doma pri 45 letih.

  Na koncu je končno na svoj račun prišla tudi slavljenka Maja, ki sta jo fanta povabila na oder in ji ob spremljavi godbe KUD Pošta Maribor zaželela vse najboljše. Noč praznovanj se je tako zaključila ob smehu, petju in Ladovih komičnih domislicah. Za zaključek letošnje sezone Večerov komedije bi težko našli kaj boljšega.

   

   Urška KUR
   Urška KUR

  Urška Jakopin

  Urednica

  Sorodni članki

  Back to top button