Kultura

Na male zaslone prihaja grozljiva serija Teror: Zloglasni

Ljubitelji grozljivih serij spadajo v prav posebno kategorijo televizijskih gledalcev. Zanje bo kmalu na sporedu prav posebna serija Teror: Zloglasni, ki je grozljiv zaplet povzela po resničnih zgodovinskih dogodkih.

Imaš rad grozljivke? Eni se navdušujejo nad bolj klasičnimi, kjer na primer nastopajo zombiji in različne pošasti, spet drugim so ljubše modernejše, kjer so na delu zlobne entitete in gledalce do konca puščajo v napetosti in negotovosti.

Eden glavnih igralcev serije je tudi sam doživel internacijsko taborišče.

Ena takšnih je tudi AMC-jeva grozljiva antološka serija Teror: Zloglasni, ki na male zaslone prihaja 15. avgusta ob 22:00. Dogajanje serije se osredotoča na skupnost japonskih Američanov, ki so jih dale ameriške oblasti v času 2. svetovne vojne zapreti v internacijska taborišča, in na vrsto bizarnih smrti, ki jih preganjajo.

Eden glavnih igralcev z lastno izkušnjo internacijskega taborišča

Eden izmed glavnih igralcev serije, Georg Takei (Zvezdne steze), je bil tudi sam kot otrok odpeljan v internacijsko taborišče. Ameriški vojaki so njega in njegovo družino pregnali iz lastnega doma samo zato, ker so bili videti kot tisti, ki so bombardirali Pearl Harbor, čeprav sta bila oba njegova starša v Ameriki že rojena.

V seriji lahko spremljaš resnično zgodovinsko zgodbo internirane skupnosti japonskih Američanov, ki pa ji je dodan srhljiv, nadnaravni preobrat.

Gre torej za popolnoma drugačno predstavitev te zgodovinske tematike. Ustvarjalci serije pa obljubljajo srhljivo, mistično in morda tudi ezoterično izkušnjo prepredeno s pravim terorjem.

 

 PK / IPPR
 AMC TV
ikona snemalec IGN

 

Sorodni članki

Back to top button