Zabava

Škisova tržnica 2024 prihaja 9. maja!

Praznik študentskih klubov bo letos potekal 9. maja v Ljubljani, prihaja namreč že 27. Škisova tržnica, dan, ko se skrijejo vse skrbi in si mladi lahko oddahnejo od študijskih obveznosti ter se prepustijo uživanju.

Zveza ŠKIS tudi letos pripravlja Škisovo tržnico za vse mlade, ki si želijo dan brezmejnega veselja, ob dobri družbi ter živahni glasbi. Tako je Škisova tudi dan, ko se ustvarjajo nepozabni spomini, ki ostanejo za vse življenje. Letos bo praznik potekal 9. maja, združen pod sloganom Dan za veselje, spomini za življenje. Letošnja, že 27. Škisova tržnica pa bo zasijala v rumenih ter vijoličnih odtenkih, ki simbolizirajo ustvarjalnost, pravljičnost ter čarobnost.

Škisova tržnica je tradicionalna kulturno-zabavna prireditev, ki jo skupaj s študentskimi klubi ter mladinskimi organizacijami organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS). Že 26 let je to dogodek, na katerem se zbere 58 študentskih klubov iz vse Slovenije, na t.i. ”mednarodnem otočku” pa se jim pridružijo tudi mladinske organizacije iz držav celotnega sveta. Preplet slovenske in mednarodne kulture gostom ponuja nepozabno doživetje skozi celoten dan, v večernih urah pa se Škisova tržnica spremeni v glasbeni spektakel, ki s svojo edinstveno energijo navduši še najbolj zahtevne obiskovalce.

Tudi letos na Škisovi solidarno

Škisova tržnica pa ni le dan za zabavo, je tudi dan za solidarnost. Kot prva EKO ter dobrodelna prireditev za mlade že več let na različne načine sodeluje s številnimi organizacijami (program Botrstvo, 20 za 20, Anina zvezdica …) in tako pomaga ljudem v stiski. Tudi letos bo Škisova obarvana dobrodelno; v sodelovanju z izbrano organizacijo bo Zveza ŠKIS namenila sredstva v višini 5.000 EUR.

Tako kot doslej, vas bo tudi letos na Škisovi tržnici pričakalo na tisoče študentov, zbranih pod stojnicami z lokalnimi specialitetami vseh kotičkov Slovenije. Po zaključku popoldanskega progama pa se kot že tradicionalno obeta tudi pester večerni program, kjer se bodo na dveh odrih predstavila najbolj znana imena lokalne glasbene scene. Več o tem pa kmalu.

Zveza ŠKIS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button