FotoVideoZabava

Beer pong turnir za Mašo

Leo klub Maribor je z dobrodelnim turnirjem zbiral sredstva za punčko Mašo.

Za naslov beer pong prvaka se je pomerilo 24 ekip, ki so morale zadeti enega izmed kozarcev s pivom na nasprotni strani mize.

Na Štuku se skozi leto odvije veliko dogodkov, ki velikokrat niso namenjeni le študentom. Četrtkov večer je bil tokrat rezerviran za dobrodelnost in eno izmed bolj priljubljenih pijač, saj je potekal dobrodelni beer pong turnir. V dvorani se je zbralo 24 ekip, med njimi tudi nekaj Erasmus dvojic, ki so se med seboj pomerile za naslov beer pong prvaka in nagrado v obliki sodčka piva.

Turnir je potekal pod organizacijo Leo kluba Maribor, ki s prirejanjem dogodkov in dobrodelnostjo skrbi, da v življenju ljudi posvetijo sončni žarki. Ustanovljen je bil v poznih 90-ih letih z namenom, da se mladi med 16 in 30. letom starosti povežejo v skupino, ki bo pomagala pomoči potrebnim v njihovi širši okolici. Po petletni pavzi so svojo pot na novo začrtali v 2017 in od takrat pomagali že številnim ljudem.

Letos so dobrodelnost pripeljali tudi v Štukovo dvorano, kjer so pripravili tekmovanje v pivskem ping pongu. Najprej so ekipe na zaigrale v skupinskem delu, iz katerega so tri napredovale v še en skupinski sistem, prvi dve ekipi iz vsake skupine pa sta nato napredovali v izločilne boje. Ekipo sta sestavljala dva člana, ki sta izmenično metala žogico za namizni tenis in poskušala zadeti enega izmed desetih kozarcev s pivom, postavljenih v trikotnik na drugem koncu mize.

Tekmovanje se je hitro razgrelo, saj so morali sodelujoči spiti kozarec piva, če je v njem pristala ping pong žogica. Čeprav je bilo tekmovanje iz kroga v krog glasnejše in bolj zabavno, pa so meti ostali zbrani in natančni. Zmagovalna ekipa je prav z natančnostjo pometla s konkurenco in za nagrado prejela sodček piva ter laskavi naziv beer pong prvaka.

Turnirja se je udeležilo 24 ekip. |
Izkupiček, ki so ga udeleženci zbrali na turnirju, bo punčki Maši plačal dodatne terapije. |
Nekateri so se veselili, drugi pa so kozarce morali spiti. |

   

  Izkupiček za Mašine terapije

  Na tokratnem pivskem turnirju v dober namen so zbirali sredstva za punčko Mašo, ki po težki operaciji v Združenih državah Amerike za normalno življenje nujno potrebuje dodatne terapije v Sloveniji. Šestletna Maša se je rodila s težko okvaro kolkov, tako imenovano luksacijo oziroma obojestranskim izpahom, zaradi katerega nikoli ni mogla normalno hoditi. Konec septembra je uspešno prestala operacijo na Floridi, zato bo Leo klub Maribor z zbranim denarjem pokril plačilo dodatnih terapij, ki ji bodo pomagale, da se vrne v normalno življenje.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Nejc VEHOVEC
  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMiha HORVAT

  Oceni članek

  Hvala!

  User Rating: Be the first one !

  Sorodni članki

  Back to top button