GlasbaNoviceZabava

Sezona študentskih torkov je odprta: čaga z Mambo Kings [FOTO, VIDEO]

Štuk je sinonim za študentsko zabavo, skupina Mambo Kings pa sinonim za glasbo za zabave po vsej Sloveniji. Očitna enačba – sezono študentskih torkov novega študijskega leta so otvorili z Balerino, Palmami in valovi ter Romeom in Julijo.

Ponovno smo sedli v študentske klopi in čas je bil za prvo uradno študentsko zabavo tega študijskega leta. S tem namenom je Oddelek za interesne dejavnosti Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) organiziral tradicionalni Prvi študentski torek. Tem se je nekoč reklo Scufan torek, zadnji takšen brez kakršnihkoli omejitev pa je potekal davnega leta 2019, ko so nastopili Poskočni muzikanti.

Ampak dovolj oziranja v preteklost

Kakršnokoli že ime, prva letošnja študentska zabava je bila trenutek, ko smo uradno spet začeli ustvarjati spomine novega študijskega leta, otvorjena pa je bila tudi nova sezona torkov na Štuku. Kot prvi v tekoči študentski mariborski sezoni so nastopili kralji zabave, Mambo Kings.

Glede na to, kako dolgo se ti že pojavljajo na sceni, bi kdo lahko sklepal, da mladih več ne zanimajo, resnično stanje pa je drugačno. Luka Štelcer iz Oddelka za interesne dejavnosti ŠOUM ob tem pove: “nastopajoče smo izbrali zaradi njihove prepoznavnosti in repertoarja, ki razživi publiko vseh starosti. In glede na podatek, da je bil dogodek razprodan že v preprodaji, lahko rečemo, da smo z izbiro nastopajočih kar zadeli.”

Povsem običajen torkov večer? Sploh ne!

Že zgodaj zvečer je bilo jasno, da se na Štuku obeta nekaj divjega. Vrata so se uradno odprla ob pol desetih, ko so prvi obiskovalci že bili deležni welcome drinka in miganja v ritmih DJ-ja. Glede na vzdušje Štukova kavarna še zagotovo ni pozabila odličnih zabav preteklih let. Ko so se zvoki mešalne plošče začeli razlegati tudi iz dvorane, pa je bilo jasno, da se večer počasi začenja.

študentski torek, prvi študentski torek, Štuk, Mambo kings, koncert, zabava
Večer se je začel z welcome drinki in druženjem v kavarni Štuk.

Da se bruci naučijo, kako je na Štuku …

… so na oder kmalu stopili Mambo Kings, skupina, za katero verjetno ni študenta, ki je ne bi poznal. Z njimi Slovenija prepeva že več kot dvajset let, tokrat pa je z njimi prepeval (in plesal) tudi Štuk.

Primorska četverica je postregla s kombinacijo priredb hitov še iz časa Jugoslavije in naborom avtorskih pesmi. Zagotovo poznaš Balerino, Romea in Julijo ali pa vsaj Palme in valovi? Skupini v nabito polni dvorani se je za dve pesmi s harmoniko pridružil tudi prej omenjen vodja projekta Luka. V duhu pravega študentskega žura – študenti za študente!

študentski torek, prvi študentski torek, Štuk, Mambo kings, koncert, zabava
Razprodan dogodek in povsem napolnjen Štuk – študentski torki so se uradno začeli!

Po enkratnem koncertu, ki je do konca zapolnil Štukovo dvorano, najpogumnejši še seveda niso želeli domov. Za njih je tako poskrbel DJ, študenti pa so ponovno dokazali, da je iz Štuka najlepše oditi, ko se že malce dani.

Celotno fotogalerijo najdeš tukaj.

Sara VOCOVNIK
Patrik KOCIPER
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button