Novice

V Brežicah danes začetek evropskega mladinskega dogodka

Z uvodno slovesnostjo se danes dopoldne v Brežicah začenja evropski mladinski dogodek European Youth Event (EYE) Brežice, na katerem bodo dva dni razpravljali o prihodnosti Evrope. Sodelovalo bo več kot 200 mladih iz Slovenije in Evrope.

Uvodne nagovore bodo med drugim imeli minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda, brežiški župan Ivan Molan in direktorica Mreže MaMa Maja Hostnik.

V okviru Evropskega mladinskega dogodka se lahko mladi, stari med 16 in 30 let, vključijo v razprave o evropskih temah, delijo ideje in se družijo. Med drugim se bodo lahko udeležili kulturno-umetniških kolonij, interaktivnih delavnic in razprav, prisluhnili različnim govorom, sodelovali v razpravah o ključnih izzivih Evrope ter predstavili svoje ideje o tem, kakšno Evropo si želijo.

Zaključna slovesnost bo v soboto, na njej pa bo med drugim prisoten minister za delo, družino in socialne zadeve, Luka Mesec.

EYE Brežice je lokalna izvedba evropskega mladinskega dogodka, ki mlade iz celotne EU povezuje v razpravah o ključnih družbenih vprašanjih ter spodbuja oblikovanje in izmenjavo idej o prihodnosti Evrope. Dogodek podpira in sofinancira Evropski parlament.

Pri organizaciji sodelujeta Zavod Mladinska Mreža MaMa in Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ob podpori Mladinskega sveta Slovenije, lokalnih mladinskih centrov, Občine Brežice ter pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button