Zabava

Dostop.si svetuje (summer edition): lahkotne igre za lahkotno poletje

Če si gamer, ampak želiš poleti švicati samo zaradi visokih temperatur, so tu zate igre, pri katerih se boš lažje sprostil.

Poletje je in končno si lahko vzameš čas, da se malo spočiješ. Nobenega stresa s faksom, samo lubenica, senca in uživancija. In seveda vsi hobiji, za katere prej nisi imel časa. Če je eden izmed teh hobijev igranje videoiger, ampak si želiš zaigrati nekaj sproščujočega, imamo pri Dostopu nekaj zate: igre, kjer ne potrebuješ norih veščin, da jih obrneš in pri katerih bo sonce edini razlog za švicanje.

Stardew Valley

V igri upravljaš majhno mestece, kmetijo, imaš pa tudi obilo prijateljev, ki naredijo mestece živo. Ustvari si svoj lik in igraj sproščeno življenje preprostega kmeta, kjer je tvoja največja skrb, ali si zalil svoje pridelke, preden si šel spat. Lahko se tudi poročiš in si ustvariš družino, lahko pa svoj čas preživiš v borbi z majhnimi pošastmi v rudniku – izbira je tvoja!

Animal Crossing: New Horizons

Kar se lahkotnih in sproščujočih iger tiče, je Animal Crossing gotovo na vrhu. V New Horizons prispeš na otok, ki si ga lahko ustvariš in preoblikuješ po lastni želji. Svoje dneve lahko preživljaš z lovljenjem rib, pogovoru s pisanimi sosedi, izkopavanju fosilov in lovljenju žuželk. Vse iz udobja svojega kavča.

The Sims

Če je še kdo, ki živi pod kamnom, in ne pozna te kultne klasike. Ustvari like, ustvari družino, ustvari dom, ustvari mesto, ustvari zgodbo po svoji želji. Redke so igre, ki ti dopuščajo toliko svobode, kot Simsi. Z obilico dodatkov, ki si jih lahko zagotoviš poleg osnovne igre, pa te čaka še število unikatnih dogodivščin – no, tebe in tvoje Simse.

House Flipper

Ta pa je za vse, ki se težko odlepite od HGTV kanala. Zdaj imaš končno priložnost, da začneš prenavljati hiše. Še vedno bodo v igri, si boš pa prenovo tako lažje privoščil. Loti se izziva in počasi, v svojem tempu obnavljaj hiše, preizkusi nove stile in ustvarjaj domove, ki si jih vedno rad gledal po televiziji.

Untitled Goose Game

Če pa želiš ubrati pot, ki je malo manj umirjena kot ostale, se lahko odpraviš terorizirat vasico kot goska. Ja, goska. Sprehodi se skozi vasico, ukradi ljudem hrano, deri se vsepovprek in na splošno bodi nadloga družbi. Včasih je tudi to način, da se popolnoma sprostiš, če se že ravno ne moreš dreti vsepovprek v resničnem življenju.

Marina BAJIĆ
Instagram, Unsplash

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button