GlasbaNoviceZabava

Zmelkoow poslovilno že drugič. Ampak, ali res zadnjič? Verjetno ne

Rokerji pod stresom. Batmani. 10/10 skupina. Marsikatero besedo se da uporabiti, ko govorimo o skupini Zmelkoow, ki je to soboto popolnoma obnorela Štukovo dvorano.

Štuk se je tokrat šibil pod težo prepolne dvorane. To so preplavili glasovi, ki so prišli, da bi še zadnjič videli skupino Zmelkoow na njihovem drugem poslovilnem koncertu. Kaj pa pravijo člani skupine? No, da verjetno to ni zadnji poslovilni koncert. Sledi verjetno tudi kakšna reunion turneja, nam je v intervjuju zaupal pevec skupine Goga Sedmak.

Rokerji pod stresom

Odštekani. Nepredvidljivi. 10/10. To je samo nekaj načinov, kako se lahko opiše skupino Zmelkoow. Seveda bi petčlanska zasedba dala sebi še kakšen pridevnik več, občinstvo na Štuku pa se je to soboto strinjalo, da odbitosti ni manjkalo. Dvorana, ki gosti slovite študentske torke, dijaške petke in dogodke vsepovprek, je tokrat pokala po šivih. Trlo se je namreč mladine in starine, da bi končno ugotovili, kaj je smisel življenja. Namig: ležanje na plaži.

Skupina je s svojim odbitim šarmom na verjetno ne zadnjem poslovilnem koncertu uspela popolnoma napolniti Štukovo dvorano.

Težki časi za superheroje

Batmani so tokrat poskrbeli, da nikomur ni bilo dolgčas. Svojo kariero so pričeli že prejšnje tisočletje (pisalo se je leto 1994), pri čemer jim je uspelo izdati 11 albumov, turnejsko pa prepotovati celotno Slovenijo. Mogoče jih je pot kdaj zanesla tudi čez mejo. V Kinu Šiška pa so se januarja letos odločili, da bodo odigrali svoj poslovilni koncert.

No, ta se je spremenil v poslovilno turnejo, katere drugi del smo bili priča na Štuku, nadaljuje pa se vse dokler se skupina ne odloči, da se dokončno razide. Kot nam je zaupal pevec Goga: “zna biti, da bo to celo poslavljane postalo tradicionalno, tako da bomo imeli na koncu najbrž veliki poslovilni tradicionalni koncert, ki ga bomo seveda zaključili ali pa vsaj nadaljevali z enim velikim comebackom.”

Goga pa je z nami spregovoril tudi o tem, kako se že pripravljajo na svoj comeback.

Kdor to čita, je osel!

Primorci so tako na noge postavili mariborsko občinstvo (ker se pač niso imeli kam usesti). V prepolnosti dvorane je bilo mogoče pojesti sandwich, biti poreden gost, se filozofsko povpraševati o smislu življenja in na koncu ugotoviti, da nam pravzaprav nič ne fali. Ugotoviti pa je bilo mogoče tudi, da smo nekako boljši takrat, ko kaj več spijemo. Pa tudi kar precej lepše zgledamo.

Če pa se je kaj na ta sobotni večer uresničilo, je bilo dejstvo, da več kot spijemo, boljši smo.

Čista jajca?

Seveda se Zmelkoow še vedno odločajo, kateri bo res tisti čisto zadnji zadnji in popolnoma zadnji koncert in kdaj bo nato reunion turneja. Imajo pa v načrtu, da se tematsko lotijo tudi ljubezni. “Da skočimo malo v zelje Janu Plestenjaku in ostalim pevcem, ki lepo pojejo o ljubezni,” je dodal Goga, ki pa je zaključil pogovor z mislijo, ki se je naučijo vse Miss sveta: “naj svetu zavlada mir. Ljudje, imejte se radi, podajte si roke, imejte se radi, ljubite se.” Prihodnost pionirjev divergentnega marketinga je tako še popolnoma odprta.

O tem, če jih ljudje že ali pa še jemljejo resno, zakaj niso pozitivčki ampak zmerni depresivčki oz. nihilisti in kateri so njihovi 10/10 momenti pa v video intervjuju.

Marina BAJIĆ
Isidora VELIČKOVIĆ
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button