FotoFotogalerijaNoviceŠport

[FOTO] Že trinajsti Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo uspešno zaključen

Še eden v nizu brezplačnih rekreativnih dogodkov Zdrave zabave – Nočni tek na Kalvarijo, je ponovno osvetlil stopnice s svetlobnimi efekti, vsa razpoložljiva mesta za tekače pa so bila zapolnjena že nekaj dni pred dogodkom.

Osvetljene »štenge«, kot jim pravijo domačini, je možno občudovati tudi s Pohorja na drugi strani Maribora, 250 odraslih in 100 otrok pa je sledilo načelu organizatorja – Zdrave zabave – ki pravi »vsak je zmagovalec«. Nočni tek na Kalvarijo tudi tokrat ni razočaral.

»Menda se je letos dogodilo prvič, da so bila vsa mesta zapolnjena že nekaj dni pred dogodkom,« pove Klemen Tasič iz Zdrave zabave. »Zaradi narave samega dogodka, tekači namreč startajo eden za drugim, več kot 250 težko sprejmemo,« še doda.

Vzdušje pod Kalvarijo je bilo navdano s pozitivno energijo. Eni so se ogrevali, drugi opazovali, najbolj entuziastični pa so zagotovo bili najmlajši. Le-ti so se na stopnice podali ob 18. uri, teklo jih je 100. Zanje dogodek vsekakor predstavlja posebno doživetje in mnogi niso skrivali navdušenja nad pokalom, ki ga je prejel vsak otrok.

Odrasli so se na stopnice podali uro zatem, ko nas je že obdala noč. Lansko leto je padel 10 let star rekord Matjaža Mikloše – osvojil ga je Klemen Španring s časom 1:42. Španring je zmagal tudi letos – a rekorda ni dosegel. Tudi pri ženskah je zmagala lanska zmagovalka –  a s prav tako nekoliko slabšim časom. A kljub odličnim časom najboljših organizatorji še zmeraj poudarjajo – vsak, ki osvoji vseh 454 stopnic na Kalvarijo – je zmagovalec.

REZULTATI:

Ženske:

  1. Martina Potrč 2:36,93
  2. Maja Mencigar 2:49,91
  3. Vesna Hozjan 2:57,89

Moški:

  1. Klemen Španring 1:45,08
  2. Andrej Koželj 1:45,63
  3. Maj Pritržnik 1:58,50

Celotno fotogalerijo si lahko ogledaš tukaj.

13. Seltronov nočni tek na Kalvarijo

FOTO: Patrik KOCIPER // www.dostop.si

Objavil/a Dostop.si dne Petek, 14. oktober 2022

Zdrava Zabava / MT
Patrik KOCIPER

Sorodni članki

Back to top button