Šport

Slovenski odbojkaši s prepričljivo igro preko Nemčije v osmino finala

Slovenska odbojkarska reprezentanca si je na domačem prvenstvu zagotovila nastop v osmini finala. V tretjem krogu je v razprodanih Stožicah s 3:0 (16, 22, 17) premagala Nemčijo, s tem pa za Francijo osvojila drugo mesto v skupini.

Tekmec osmine finala še ni znan, tekma bo v soboto

Slovencem je za uvrstitev med 16 najboljših zagotavljal že en sam osvojeni niz. Z zanesljivo igro so osvojili že prvega, nato pa nadaljevali odlično predstavo. Z zelo dobro igro gostiteljev v vseh elementih tekmeci niso imeli nobenih možnosti osvojiti niti častnega niza.

Tekmec Slovenije v osmini finala še ni znan. Ker kot gostitelji ostajajo pri statusu enega od prvih dveh nosilcev, bo to 15. ali 16. reprezentanca predtekmovanja. Tekmo osmine finala bodo odigrali v soboto, 3. septembra, ob 17:30. Potencialno tekmo četrtfinala bodo odbojkaši odigrali štiri dni kasneje ob 21. uri.

Suvereno skozi vse tri nize

Proti Franciji so Slovenci tekmo slabo odprli, pred tekmo z Nemci pa so trdili, da se to ne sme ponoviti. Z isto postavo kot proti Francozom, z Dejanom Vinčićem na mestu organizatorja igre, so začeli odločneje, Klemen Čebulj je s tremi točkami poskrbel za vodstvo s 3:1. Že kmalu je bilo na semaforju 13:6, Nemci pa so se zatem približali na 13:17. Bloka Jana Kozamernika in Tončka Šterna sta fante spet pognala v pravi ritem in bilo je že bolj ali manj jasno, da bo Sloveniji pripadel prvi niz. Dobili so ga s 25:16.

V drugem nizu so Nemci začeli boljše in bili enakovredni do izida 8:8. Sledile so štiri zaporedne točke gostiteljev, tri točke prednosti je z asom zagotovil Kozamernik, štiri pa z blokom Alen Pajenk.

Ob pomoči gledalcev naši odbojkaši niso popuščali ne v borbenosti v obrambi ne v kakovosti igre. Tekmec je bil ob izidu 20:13 videti nemočen, a se je v skladu z napovedmi še enkrat vrnil v igro ter zmanjšal zaostanek na 20:21. Toda Pajenk in Čebulj sta ustavila njihov nalet, poskrbela za vodstvo 23:20. Čebulj je ekipi zagotovil tudi zaključno žogo, Štern je drugo izkoristil in zaključil niz za 25:22.

Kljub zanesljivemu vodstvu Slovenci niso popustili niti v tretjem. Z odličnimi servisi Kozamernika so povedli s 7:1, za razliko od drugega niza pa niso bili niti v enem trenutku v nevarnosti, da bi tekmecem prepustili niz. Slavili so s 25:17.

STA
Facebook Odbojkarska zveza Slovenije

Sorodni članki

Back to top button