NoviceŠport

Nizozemski nižjeligaš je igralcem prepovedal tuširanje zaradi dragega plina

Zaradi visokih cen plina je nizozemski nižjeligaš, amaterski nogometni klub SV Blerick iz Limburga z juga Nizozemske, svojim igralcem prepovedal tuširanje s toplo vodo med tednom, poroča časnik De Telegraaf. Nizozemska nogometna zveza (KNVB) je pri vladi zaprosila za finančno pomoč klubom

Visoke cene plina jemljejo večji del proračuna manjših klubov

“Igralci SV Blericka so se po treningu prisiljeni vrniti domov v prepotenih majicah in blatnih čevljih. Nekaj, kar je bilo še pred kratkim povsem samoumevno, je odslej prepovedano,” piše v časniku o odločitvi vodstva kluba, da zapre plinsko pipico med delavniki.

Klub želi na ta način varčevati zaradi rekordno visokih računov za ogrevanje sanitarne vode s plinom, poroča De Telegraaf. Izjema so vikendi, ko so tekme.

“Nenavadno visok račun za plin ima prevelik vpliv na naš proračun. Zahvaljujoč prepovedi privarčujemo na tisoče evrov na mesec,” pa pravi izvršni direktor SV Blericka Mike Noldus, ki ga navaja časnik.

Po informacijah časnika gre za zdaj za osamljen primer, a se lahko kmalu zgodi, da bodo temu zgledu sledili tudi v drugih klubih.

Med njimi je FC Geleen Zuid, tudi z juga Nizozemske. “Trenutna ugodna pogodba o dobavi plina se bo iztekla konec leta, naslednjo pa bo treba skleniti pod novimi pogoji. Trenutno za plin plačamo 36.000 evrov na leto, kar je več kot polovica našega proračuna,” je za De Telegraaf povedal predsednik kluba Theo Beckers.

Tiskovna predstavnica nizozemske nogometne zveze je dejala, da so zaznali težave, s katerimi se soočajo v nižjeligaških klubih. Zato so vlado zaprosili, da amaterskim klubom dodeli ad hoc finančno nadomestilo.

STA
Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button