Priložnosti

Živel strip! Živela animacija! – natečaj za dijake in osnovnošolce

Združenje Viva Comix, revija Stripburger in festival Animateka v okviru projekta Živel strip! Živela animacija! 23 razpisujejo nagradni natečaj za strip in animacijo. Natečaj podpirata Ministrstvo za kulturo in MOL – Oddelek za kulturo, partnerji projekta pa so revije Ciciban, Cicido in Pil, Pekarna Magdalenske mreže, Društvo Slon, Divja misel, Center Rog in Klub Marindolus Kranj.

Natečaj je namenjen šolarjem in dijakom iz FurlanijeJulijske krajine in iz Slovenije. Razdeljen je v dve kategoriji: strip in animacija.

Kdo so obiskovalci zibajočih se dreves v puščavi, kdo živi v njihovih krošnjah? Na kakšen način jih ohranjajo pri življenju? Kako pri tem sodelujejo obiskovalci in ali so sploh pripravljeni sodelovati? Kdo so ti mimoidoči in ali se zavedajo vrednosti teh poslednjih dreves? Narišite zgodbo, ki bo prikazala to deželo, njene prebivalce, njihov vsakdan ali pa kakšno posebno dogodivščino. Pomislite, zakaj je dežela pusta in kako skrb njenih prebivalcev za naravna bogastva prispeva k vsakdanjemu življenju na planetu.

Narišite vsakdanjik Shiverja in Kowalskega v njunem domu in na vrtu. Kdo so njuni prijatelji, kdo jim povzroča preglavice, kaj jih najbolj zanima, česa se najbolj veselita?

strip, animacija
V navdih ponujajo prizorišče iz animiranega filma Podlasica slovenskega animatorja Timona Ledra ter psa Shiwerja in Kowalskega italijanskega stripavtorja Romea Toffanettija.

Prijavljena dela so lahko:

  • stripovske zgodbe, narisane v poljubni tehniki (vključno z računalnikom), formata A3, poljubnega števila strani ali
  • animacije, v klasični ali računalniški tehniki.

Učenci in dijaki se lahko na razpis prijavijo samostojno ali v skupini, z mentorjem ali brez. Stripi morajo biti oddani po pošti skupaj z izpolnjeno prijavnico (slovenski šolarji) na naslov: Stripburger/Forum Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana. Animacije pošljite na jelena.dragutinovic@animateka.si.

Rok oddaje je sreda, 15. marec 2023.

Kakšne so nagrade?

Podelili bodo 3 glavne nagrade v kategoriji strip: 3 knjižne bone v vrednosti 100 evrov. Poleg glavnih nagrajencev bo žirija izbrala še 5 avtorjev, ki se bodo lahko v soboto, 15. aprila 2023, udeležili enodnevne delavnice izdelave stripovske majice v RogLabu v Ljubljani. Žirija bo podelila še posebno nagrado, 6-dnevno taborjenje Mini Gorindol na Kolpi v Gorenjcih pri Adlešičih (za eno osebo) julija ali avgusta.

Vsi udeleženci natečaja bodo za sodelovanje prejeli knjižno nagrado, mini strip. Vsa stripovska dela bomo tudi razstavili.

Zmagovalcem v kategoriji animacije bodo podelili 4 nagrade. Prva nagrada je udeležba na delavnici animacije Slon, akreditacija (prost vstop) za festival Animateka in izbor festivalskih izdelkov. Druga nagrada je udeležba na delavnici animacije Slon in akreditacija za Animateko. Tretja in četrta nagrada sta akreditacija za Animateko. Zmagovalna animacija bo na ogled na spletu ob praznovanju Mednarodnega dneva animiranega filma v sodelovanju z DSAF in v programu Animakids festivala Piccolo Festival dell’Animazione. Vsak udeleženec natečaja na področju animacije prejme listanko.

Vel informacij lahko najdeš v besedilu natečaja s prijavnico ali na spletni strani natečaja.

Stripburger
Živel strip

Sorodni članki

Back to top button