PrehranaPriložnosti

Z natečajem Trajnost po tvojem receptu do novega Ponya

Trajnost po tvojem receptu je kampanja, ki poteka med 4. septembrom in 27. novembrom 2021. V tem času se odvijajo različne aktivnosti za mlade na temo etične potrošnje in hrane. Kampanjo je zasnovala skupina študentk s FDV v sodelovanju s Focusom.

Ne obstaja le ena pot do trajnostnega življenja

S sloganom Trajnost po tvojem receptu želijo mladim sporočiti, da ne obstaja le ena pot do trajnostnega življenja. Vsak se lahko prehranjuje etično na način, ki je prilagojen individualnem udobju in obenem v okviru finančnih zmožnosti ter potrošniških navad. Spodbuditi želijo kreativno, alternativno in personalizirano spreminjanje navad v smeri etičnega prehranjevanja in s tem povezati vrednote s praktičnimi aktivnostmi v vsakdanjem življenju.

Mlade bodo seznanili z različnimi ponudniki lokalnih in ekoloških izdelkov, etičnimi alternativami in jih spodbujali k bolj odgovornemu ravnanju do okolja, ob spoštovanju človekovega dostojanstva vseh v dobavni verigi s hrano.

Kreativnost te popelje do novega kolesa Pony

Prijavi ze na natečaj in pokaži s kakšnimi praksami ter koraki na edinstven način pristopaš k etičnemu in trajnostnemu prehranjevanju. Več informacij o natečaju si lahko prebereš tukaj. Za najbolj kreativni izdelek bo zmagovalec/zmagovalka prejel/a novo kolo Pony znamke Rog. Prijaviš se lahko na povezavi.

Potek kampanje pa lahko spremljaš na Instagram in Facebook profilih @futrjzajutr, kjer bodo predstavljene še preostale aktivnosti.

Kampanja Trajnost po tvojem receptu poteka pod okriljem evropskega projekta #Our Food. Our future, katerega glavni namen je povečati zavezanost mladih v Evropski uniji vrednotam človekovih pravic in solidarnosti, kako se spoprijeti s svetovnimi migracijami, podnebnimi spremembami in trajnostnim prehranskim sistemom.

Mlad.si
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button