OkoljePriložnosti

Prijavi se na Hack4Climate in pomagaj zmanjšati količino odpadne hrane

Prijavi se na prvi Hack4Climate in osvoji planetu prijazne nagrade! 16. in 17. oktobra lahko hekaš na Ljubljanskem gradu. Prijave so že v teku, število sodelujočih pa omejeno. Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Hack4Climate ti ponuja priložnost, da s svojo idejo pomagaš okolju

Ali veš, da je po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (SURS) v letu 2019 vsak Slovenec zavrgel 67 kg hrane, od tega kar 26 kg še užitne? Več kakor polovico vse odpadne hrane v Sloveniji povzročijo gospodinjstva.

Eden dobrih načinov iskanja rešitev je zagotovo hekaton. Na tem dogodku se združujejo inovativni mladi z namenom reševanja določenega izziva in iskanja inovativnih rešitev. Motiviranost in sposobnost abstraktnega razmišljanja sta pri tem dodatna prednost.

Zmanjšaj količino odpadne hrane, prijavi se na Hack4Climate

V soboto, 16. oktobra, in v nedeljo, 17. oktobra, bo na Ljubljanskem gradu potekal prvi hekaton Hack4Climate.  Ekipe bodo imele nekaj več kot 24 ur bo časa, da najdejo inovativne rešitve na področju zmanjšanja odpadne hrane v gospodinjstvih.

Skupine bodo lahko izbirale med tremi idejnimi področji:

  • ANALIZA in PRIDOBIVANJE PODATKOV: inovativne rešitve načina zbiranja in analiziranja podatkov. Pristopi k reševanju težav z odpadki v gospodinjstvu.
  • INOVACIJA NA PODROČJU LOKALNE SKUPNOSTI – TEHNOLOŠKA INOVACIJA: izvirne rešitve, ki bodo uporabile moč lokalne skupnosti in tako širše vplivala na obravnavano področje.
  • KOMUNIKACIJA in OZAVEŠČANJE: inovativne rešitve, ki prispevajo k zmanjšanju količine odpadne hrane v gospodinjstvu.

hackatlon, odpadna hrana, odpadne hrane, okolje, Care4Climate

Zagotovljena je pomoč strokovnjakov in lepe nagrade

Skupinam bodo na voljo tudi mentorji, strokovnjaki z različnih področij, povezanih s hrano, ki jim bodo pri razvoju idej pomagali in svetovali.

Organizator hekatona bo prijavljenim zagotovil prevoz, namestitev, hrano in zabavo, tekmovalci pa dobre ideje. Najboljše tri ekipe si bodo prislužile mične nagrade: planetu prijazna “all inclusive” dogodivščina v Sloveniji, nepozabno kulinarično doživetje na Dvoru Jezeršek ali darilni bon za nakup v Lidlu.

Prijavnico na Hack4Climate in več informacij lahko najdeš na uradni spletni strani hackatlona ali v Facebook dogodku. Prijave so možne do 26. septembra.

Hack4Climate
Hack4Climate, Unsplash

Sorodni članki

Back to top button