Priložnosti

Prijavi svoj študentski intermedijski projekt za študentsko nagrado MFRU

Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) deluje na področju umetnosti, kulture, mladinskega sektorja in upravljanja infrastrukture. Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU), kot eden izmed festivalov, ki jih organizira javni zavod, bo prihodnje leto oktobra praznoval 30. obletnico, z aktivnostmi, dogodki in vsebinami pa utemeljuje in občinstvu približuje zavedanje o naprednih in umetniških rabah računalniških in digitalnih tehnologij, ki nas dnevno obkrožajo. Tudi letos bo MKC Maribor nagradil najboljše intermedijske projekte študentov in študentk, ki se bodo prijavili na poziv.

Nagrade za najboljše intermedijske projekte študentov in študentk MFRU podeljuje že sedmo leto. Do sedaj so bile podeljene v sodelovanju z izbranimi izobraževalnimi institucijami, letos pa je prvič objavljen odprt poziv, s katerim vabijo študentke in študente, ki se v svoji praksi ukvarjajo oziroma povezujejo z intermedijsko in računalniško umetnostjo, k prijavi avtorskega intermedijskega projekta.

Podelili bodo tri nagrade za najboljše študentske intermedijske projekte. Želijo, da služijo kot vzpodbuda za nadaljnjo umetniško ustvarjanje na tem področju umetnosti.

Pogoj za prijavo je status študenta in starost do dopolnjenega 29. leta. Prijavitelj lahko prijavi največ en projekt. V primeru prijave večih projektov, bo strokovna komisija upoštevala prijavo, ki je bila oddana prva, vse ostale bodo zavržene.

Za prijavo na MFRU je potreben:

  • kratek življenjepis avtorice oziroma avtorja s kontaktnimi podatki,
  • dokazilo o statusu študenta,
  • vsebinski opis umetniškega dela (do 500 besed),
  • foto, video in/ali drug vizualni material, ki reprezentira delo,
  • neobvezna, a zaželena priloga je portfolio s predstavitvijo vaših preteklih del
  • podpisana izjava avtorja oz. avtorice.

Rok za prijavo je 31. maj 2023. Prijava lahko pošlješ na: sonja.gregorn@mkc.si in mfru@mkc.si.

Dodatne informacije so do 29. maja 2023 dosegljive preko elektronskega naslova sonja.gregorn@mkc.si.

MKC Maribor
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button