KulturaPriložnosti

SobaZaGosteMaribor vabi umetnike na enomesečno ustvarjanje

Rezidenčni program SobaZaGosteMaribor vabi vizualne in interdisciplinarne umetnice in umetnike k prijavi na umetniške rezidence v Mariboru, ki bodo potekale v letu 2022 in 2023. Na voljo je več terminov za enomesečno, honorirano ustvarjanje v prostornih ateljejih Vetrinjskega dvora, ki se nahajajo v centru Maribora. Obenem ponujamo tudi možnost predstavitve novonastale produkcije v galerijskem prostoru.

SobaZaGosteMaribor je program nevladne organizacije Pekarna Magdalenske mreže, ki vse od leta 2011 ponuja rezidence za slovenske in mednarodne umetnike v Mariboru. S poudarkom na sodobnih vizualnih umetniških praksah podpirajo predvsem družbeno angažirane, hibridne in eksperimentalne projekte ter projekte, ki se navezujejo na lokalni družbeni, kulturni, zgodovinski ali politični kontekst. Zato je pomembno odpiranje ustvarjalnih procesov, negovanje dialoga in vzpostavljanje neposrednega stika z lokalnimi skupnostmi, prevpraševanje uveljavljenih predstavitev umetniških del in sodelovanje z lokalnimi umetniki ter producenti.

Rezidentom ponujajo nastanitev v enem od dveh bivalnih ateljejev v centru Maribora, honorar v višini 700 evrov in kritje produkcijskih stroškov v višini največ 400 evrov. Ponujajo tudi pomoč na različnih področjih, promocijo, izvedno predstavitvenega izdelka in možnost razstave v galeriji.

Pričakujejo javno predstavitev v začetku in na koncu rezidence ter sodelovanje in prisotnost pri izvedbi javnega dogodka na temo projekta.

Kako se prijavim?

Prijavo je potrebno oddati najkasneje do 10. oktobra v angleškem in slovenskem jeziku. Sledil bo spletni intervju, rezultati izbora pa bodo znani 25. oktobra. V prijavi je treba dobro utemeljiti projekt, ta mora biti izviren in izvedljiv ter medijsko fleksibilen, če morda rezidence ne bo mogoče izvesti v živo.

Kakšni so vsebinski kriteriji za izbor, pa si preberi na tej povezavi.

SobaZaGosteMaribor
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button