PriložnostiŠport

Si star 16 ali 17? Postani kolesar in se pridruži ekipi Primoža Rogliča

Profesionalna kolesarska ekipa BORA - hansgrohe in Red Bull tudi letos organizirata Red Bull Junior Brothers, globalno akcijo, v kateri iščejo mlade kolesarske talente. Si med njimi?

Red Bull Junior Brothers, globalni program iskanja mladih kolesarskih talentov, ki sta ga lani zagnala Red Bull in kolesarska ekipa BORAhansgrohe, se nadaljuje tudi v letu 2024. Priložnost, da se pridružita profesionalni UCI ekipi, katere glavni zvezdnik je Primož Roglič, bosta tudi letos dobila dva izbranca.

Na letošnjem izboru se lahko poteguješ, če si rojen v letih 2007 in 2008, torej boš letos dopolnil 16 oz. 17 let. Prijavi se na spletni strani dogodka in začni s treningi na platformi Zwift. Trenutno smo že v prvi fazi, v kateri se prijaviš in pričneš s treningi. Trajala bo do konca aprila.

Sredi meseca maja bo znano kdo je bil izbran med finaliste. Ti se bodo nato v začetku junija udeležili končnega soočenja s trenerji in drugimi strokovnjaki v Red Bullovem športno analitičnem centru v Avstriji. Kdo sta kolesarja, ki bosta najbolje prestala vse treninge in teste ter bila povabljena v ekipo, bo znano 8. junija.

Kaj čaka zmagovalca?

Izbrana športnika tudi letos najprej čaka mesto v BORA – hansgrohe mladinski U19 ekipi z imenom GRENKEAuto Eder, ob tem pa še pogodba o sodelovanju z Red Bullom. Nova ponosna lastnika Red Bullovih čelad se bosta od tu dalje lahko trudila svoj potencial razviti do konca, ob pomoči vsega kar mesto v profesionalni ekipi ponuja.

Če imaš željo in sanjaš o tem, da bi postal profesionalni cestni kolesar, ne smeš čakati. Prej boš dobil priložnost, bolje bo.

Kaj pa o tej priložnosti pravi Primož Roglič, prvi zvezdnik ekipe BORA – hansgrohe? “Če imaš željo in sanjaš o tem, da bi postal profesionalni cestni kolesar, ne smeš čakati. Prej boš dobil priložnost, da se pridružiš profesionalni ekipi, bolje bo.”

Prijavi se in postani profesionalni kolesar.

Red Bull
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button