FotoŠportVideo

S prvimi petimi tekmami se je začela Dostop.si študentska futsal liga

Začela se je Dostop.si študentska futsal liga, v kateri letos tekmuje 11 ekip. V prvem krogu je potekalo prvih 5 tekem, kjer se je pomerilo 10 ekip, ena je počivala. Tekme v futsal ligi bodo na sporedu še vse do aprila ali maja, ko bo znan zmagovalec.

Začela se je študentska futsal liga, letos poimenovana Dostop.si študentska futsal liga. Že več let jo organizira Univerzitetna športna zveza Maribor, bolj znana pod imenom Zdrava zabava. V tej ligi se ekipe pomerijo za prestižni naslov prvaka in denarne nagrade, ki so sestavljene iz seštevka prijavnin vseh sodelujočih ekip. Zmagovalec bo tako prejel 600 evrov.

11 ekip in več kot 60 tekem

Letos bo v ligi tekmovalo 11 ekip. Prvi teden in prvi krog se je začel s petimi igrami, ki so vključevale 10 ekip, ekipa Raven ovinek je tokrat počivala. Pomerili so se ŠD Selan in ŠŠK, DD AMS in Blackjack, KOŠ-TRUST in ŠD Meke, PŠK in Ekipa ŠSSŠD ter No name in ŠOAM Team.

Tekmovanja študentske futsal lige sicer potekajo po prirejenih pravilih malega nogometa. V igri so 4 igralci in vratar, ki se seveda lahko menjujejo, saj je v vsaki ekipi lahko od 7 do 10 igralcev. Čas igranja je 30 minut, s polčasom ob petnajsti minuti. Vsaka zmaga prinese ekipi 3 točke, neodločen rezultat 1 točko, poraz 0 točk, če se ekipa predvidene tekme ne udeleži, pa izgubi 3 točke.

futsal, zdrava zabava, univerzitetna športna zveza maribor, šport, tekmovanje, študentska športna liga, študenti in šport, študentski šport, ŠD Selan, ŠŠK, DD AMS, Blackjack, KOŠ-TRUST, ŠD Meke, PŠK, Ekipa ŠSSŠD, No name, ŠOAM Team, 11 ekip, 60 tekem | V vsaki ekipi je od 7 do 10 igralcev, zato jih je na voljo za menjavo od 2 do 5. 
futsal, zdrava zabava, univerzitetna športna zveza maribor, šport, tekmovanje, študentska športna liga, študenti in šport, študentski šport, ŠD Selan, ŠŠK, DD AMS, Blackjack, KOŠ-TRUST, ŠD Meke, PŠK, Ekipa ŠSSŠD, No name, ŠOAM Team, 11 ekip, 60 tekem | Že na prvem srečanju je bilo dogajanje napeto.
futsal, zdrava zabava, univerzitetna športna zveza maribor, šport, tekmovanje, študentska športna liga, študenti in šport, študentski šport, ŠD Selan, ŠŠK, DD AMS, Blackjack, KOŠ-TRUST, ŠD Meke, PŠK, Ekipa ŠSSŠD, No name, ŠOAM Team, 11 ekip, 60 tekem | Za študenti je komaj prvo izmed mnogih športnih srečanj.

  Po prvem srečanju trenutno vodijo skupine, ki so zmagale na prvem srečanju: Blackjack, ŠD Selan in ŠOAM Team. Naslednje po razvrstitvi so ekipe, ki so končale z neodločenim rezultatom: PŠK, Ekipa ŠSSŠD, KOŠ-TRUST in ŠD Meke. Zadnje po lestvici so ekipa Raven ovinek, ki še ni tekmovala ter ekipe, ki so izgubile na prvem srečanju: No name, ŠŠK in DD AMS.

  Kako naprej?

  Skupinski del lige bo potekal 11 krogov, se pravi, da bomo lahko skupno spremljali 55 tekem. Nato sledi četrtfinale, kjer se bo pomerilo najboljših 8 ekip. Potem bo počasi že napočil april ali maj, kjer bodo ostale in med seboj tekmovale le še 4 najboljše ekipe. Čisto na koncu pa bodo potekale najbolj napete finalne tekme za tretje in prvo mesto. Razglasitev zmagovalca bo takoj po končani finalni tekmi. Prve tri ekipe bodo prejele denarne nagrade iz skupnega števila zbranih prijavnin, pokale, medalje in praktične nagrade.

  Dostop.si študentska futsal liga bo torej vse skupaj vključevala več kot 60 tekem. Tekme si lahko ogledaš vsak torek v dvorani na Vrbanski (pri Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška), aktualne informacije o poteku lahko spremljaš na Facebook strani Študentska Športna Liga, sprotne rezultate pa na spletni strani Zdrave zabave. Se vidimo prihodnji teden.

   

  Mojca KUPČIČ
  Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button