FotoŠportVideo

Novi futsal prvaki so ŠOAM

V finalu Študentske futsal lige so ŠOAM premagali BlackJack

Športi z žogo so med študenti izjemno popularni, zato Zdrava zabava redno organizira študentske lige, na katerih se ekipe pomerijo za prestižni naslov prvaka.

Prva izmed letošnjih lig je že dobila zmagovalca, saj se je s finalom končala Študentska futsal liga. S skupinskim delom se je začela že decembra, izmed 14 ekip pa so se na finalni turnir uvrstile ekipe ŠKSG, KURS, BlackJack in ŠOAM. Futsal tekme so v ligi trajale 24 minut, s triminutnim polčasom ob koncu 12. minute, čas pa se ob prekinitvah ni ustavljal.

 

Favoriti KURS izpadli v polfinalu

Boj za naslov prvaka lige se je pričel s prvo polfinalno tekmo, v kateri so lanski zmagovalci KURS (Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca) zaigrali proti ŠOAM (Študentska organizacija Alma Mater). V prvem polčasu sta obe ekipi previdno tipali teren in se pripravljali na intenzivnejši napad v drugem delu tekme, ki ga je kmalu ob pričetku drugega polčasa uresničila ŠOAM in povedla z 1:0. Napad študentov Alme Mater je v 20. minuti vodstvo povišal na 2:0 in si tako priigral mesto v finalu.

Druga polfinalna tekma je potekala med ŠKSG (Študentski klub Slovenskih goric) in ekipo BlackJack. ŠKSG so povedli že v 3. minuti, nato pa vse do konca polčasa spretno branili svojo mrežo. Po poškodbi enega ključnih igralcev ŠKSG so svojo priložnost dobili BlackJack, ki so štiri minute pred koncem izenačili in odločitev o zmagovalcu predali kazenskim strelom. Z odlično obrambo vratarja so si zagotovili boj v finalu, ŠKSG pa se je moral zadovoljiti s tekmo za tretje mesto.

Finale študentske futsal lige 2019 - Naj vratar lige | Naj vratar lige je postal Jan Kozar.
Finale študentske futsal lige 2019 - ŠOAM proti BlackJack | ŠOAM Team kar štirikrat zatresel mrežo BlackJacka in si zagotovil naslov prvaka.
Finale študentske futsal lige 2019 - Najboljši igralec lige | Naslov najboljšega igralca lige pa je prejel Tomi Tuš.

  Ta je potekala takoj za drugim polfinalnim nastopom, nasproti pa jim je stala ekipa KURS. Ti so že v 5. minuti brez večjih težav povedli, ob začetku drugega polčasa pa so svojo prednost še povečali. Le minuto pozneje so ŠKSG dosegli gol za 2:1, vendar jim to ni zagotovilo zmage, bronasto medaljo so si tako priborili študenti ekipe KURS.

   

  Trije goli v zadnjih dveh minutah

  Finale je postregel s pravo poslastico, saj se je mreža zatresla kar štirikrat. Kljub temu so bili finalisti ŠOAM in BlackJack v prvem polčasu strelsko precej zadržani, prvič je namreč žoga golovo črto prečkala šele v 14. minuti. S prednostjo 1:0 so ŠOAM igrali veliko bolj sproščeno in neobremenjeno, kar se je prvič pokazalo v 23. minuti, nato v 24. minuti, na koncu pa so gol za 4:0 dosegli še 20 sekund pred koncem tekme.

  V času turnirja je na strani dogodka potekalo glasovanje za najboljšega igralca in vratarja lige. Naj vratar je postal Jan Kozar iz ekipe KURS, naj igralec pa Tomi Tuš iz ŠKSG. Nagrade, medalje in pokale sta najboljšim ekipam predala igralca NK Maribor Amir Derviševič in Aleksander Rajčević.

  Rezultate vseh tekem na finalnem turnirju lige in preostali tekmah pa si lahko ogledaš tukaj.

   

   

   Urška KUR
  Nejc VEHOVEC
  Miha HORVAT

  Urška Jakopin

  Urednica

  Sorodni članki

  Back to top button