Šport

Brezplačno testiranje telesne pripravljenosti z European Fitness Badge

Študije kažejo, da več kot 60 % študentov ne doseže priporočenih smernic Svetovne zdravstvene organizacije za telesno aktivnost. V tem ključnem obdobju razvoja, ko so študenti izpostavljeni novim življenjskim izzivom, je redno gibanje ključnega pomena za ohranjanje telesnega in duševnega zdravja. Univerzitetna športna zveza Maribor (UŠZM) ti ponuja priložnost, da brezplačno preizkusiš svojo telesno pripravljenost z uporabo European Fitness Badge (EFB) in prispevaš k višji zavesti o pomembnosti telesne aktivnosti.

Zakaj je redna vadba pomembna za študente?

Redna telesna aktivnost izboljšuje spomin in koncentracijo, kar je bistvenega pomena za uspešen študij. Prav tako zmanjšuje stres, anksioznost in tveganje za depresijo, ki so pogosti med študentsko populacijo. Raziskave kažejo, da študenti, ki redno telovadijo, poročajo o boljšem splošnem zadovoljstvu in uspešnosti v študijskem in osebnem življenju.

Kaj vključuje testiranje in kaj sploh je European Fitness Badge (EFB)?

Testna baterija EFB (European Fitness Badge) meri vzdržljivost, moč, koordinacijo in gibljivost preko sedmih različnih vaj. Vsako testiranje traja približno 75 minut, vključno z antropometričnimi meritvami in izpolnjevanjem vprašalnikov o telesni dejavnosti. Na podlagi svojih rezultatov prejmeš priznanje za stopnjo telesne pripravljenosti, obogateno s prilagojenim svetovanjem in priporočili. Prav tako EFB omogoča primerjavo rezultatov s posamezniki iste starosti in spola na evropski ravni, svoje rezultate pa po koncu testiranja vidiš samo ti, saj jih prejmeš kar po elektronski pošti.

Nagrade in ugodnosti

Za vsakogar, ki se udeleži testiranja, so pri Zdravi Zabavi pripravili posebna presenečenja: možnost imaš osvojiti športno pametno uro CW500, vsak udeleženec pa prejme kuponček za brezplačno kavo ali čaj v kavarni Štuk. Poleg tega bo vsak po e-pošti prejel certifikat o opravljenem testiranju in individualne rezultate.

Testiranje v Športni dvorani Vrbanska in UŠC Leona Štuklja

Testiranja bodo potekala skozi ves januar 2024 v različnih terminih, tako da lahko najdeš čas, ki ti najbolj ustreza. Ne glede na to, ali si redni obiskovalec fitnesa ali začetnik, so testi prilagojeni vsem ravnem telesne pripravljenosti. Testiranja bodo potekala po spodnjem urniku:

mesec testiranj, zdrava zabava

Kako se lahko prijaviš?

Prijave na testiranje potekajo preko spletnega obrazca, dostopnega na povezavi tukaj. Ne zamudi te priložnosti, da na zabaven in BREZPLAČEN način preveriš svoje fizične sposobnosti!

Testiranje ni le priložnost za preverjanje telesne pripravljenosti, ampak tudi spodbuda k razmisleku o pomenu redne vadbe v študentskem življenju. S svojo udeležbo pridobiš vpogled v svoje telesne sposobnosti, hkrati pa prispevaš k pomembni raziskavi in širjenju zavedanja o zdravju med študenti.

Pridruži se nam, preizkusi svoje meje in odkrij, kako lahko redna telesna aktivnost izboljša tvoj študijski uspeh in kakovost življenja.

Pripelji še prijatelje in skupaj izkusite vrednost skupne športne aktivnosti. Vsako testiranje, deljeno v dobri družbi, se spremeni v neprecenljivo priložnost za krepitev vezi in skupno rast. Skupaj lahko odkrijete, kako lahko šport obogati vaša življenja ter prinese nova prijateljstva in trajne spomine.

Več informacij o testiranju najdeš na spletni strani Zdrave Zabave, v primeru dodatnih vprašanj pa se lahko nanje obrneš tudi preko info@zdravazabava.com.

Zdrava Zabava
Zdrava Zabava

Sorodni članki

Back to top button