Šport

Primož Roglič bo v soboto napadel sloviti prelaz Stelvio

V soboto se bo začel posebni kolesarski spletni izziv zvezd.

Na spletnem kolesarskem izzivu zvezd bo nastopil tudi najboljši kolesar letošnje sezone Primož Roglič. Enaiintridesetletni Kisovčan bo eden od osmerice hribolazcev, ki se bodo udarili v spletni različici slovitega prelaza Stelvio.

V četrtfinalu tega posebnega izziva, nad katerim bdijo organizatorji Gira, RCS Sport, se bo zmagovalec letošnje dirke po Španiji in drugouvrščeni z dirke po Franciji pomeril z nemškim kolesarjem Benom Zwiehoffom (od leta 2021 član Bora-hansgrohe) v spodnjem delu Stelvia.

V zgornjem delu se bosta pomerila presenetljivi zmagovalec letošnjega Gira Tao Geoghegan Hart in lanski zmagovalec prve izdaje tega izziva Italijan Giulio Ciccone. Preostala para bosta Bauke Molema – Harold Tejada in Joao Almeida – Harm Vanhoucke.

Med sprinterji, ki bodo tekmovali po “spletni Toskani”, bo nastopilo še več svetovnih zvezd. Skupaj so zbrali več kot 300 zmag v profesionalnem kolesarstvu. Med njimi bosta tudi najboljši sprinter Gira Francoz Arnaud Demare in Irec Sam Bennett. Slednji je na Touru osvojil osvojil zeleno majico. Četrtfinalni pari so Caleb Ewan – Mads Pedersen, Arnaud Demare – Sacha Modolo, Pascal Ackermann – Ben Swift in Sam Bennett – Tim Merlier.

Boji najboljših sprinterjev se bodo začeli ob 17. uri. Hribolazci, kot omenjeno bo med njimi tudi Primož Roglič, se bodo pomerili dve uri kasneje. Obračune bo moč spremljati prek družbenih omrežjih organizatorja RCS Sports.

 

 STA
Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button