Šport

Eurobasket: po 11 zaporednih zmagah na EP Slovence premagala BiH

Košarkarji Slovenije so v 3. krogu evropskega prvenstva v Kölnu (skupina B) izgubili z Bosno in Hercegovino s 93:97.

Slaba predstava pred tekmo z neporažno Nemčijo

Košarkarji Slovenije so doživeli prvi poraz na evropskem prvenstvu v Kölnu. Premoč so morali priznati izbrani vrsti Bosne in Hercegovine, ki je bila boljša s 97:93. Za Slovenijo je to hkrati prvi poraz po enajstih zaporednih zmagah na evropskih prvenstvih. Zadnji neuspeh so doživeli v osmini finala eurobasketa v Franciji 2015 proti Latviji.

Varovanci selektorja Aleksandra Sekulića imajo v ponedeljek dan odmora, nato pa jih čakata še zadnji preizkušnji v predtekmovanju. V torek ob 20.30 se bodo pomerili z neporaženo Nemčijo, ki je včeraj po dveh podaljških premagala Litvo, v sredo ob 17.15 pa se bodo srečali z olimpijsko podprvakinjo Francijo.

Bosna in Hercegovina je dokazala, da jo košarkarski strokovnjaki upravičeno uvrščajo med reprezentance, ki lahko prijetno presenetijo na tem prvenstvu. Slovenija, ki resda ni imela svojega večera, predvsem ne njen prvi zvezdnik Luka Dončić (met 8:18, trojke 0:8, 5 izgubljenih žog), je v drugem polčasu izgubila skok s 14:27 in ob preveč napakah posameznikov ostala brez tretje zmage.

BiH je blestela v trojkah in skokih v napadu

Tekmo je BiH odprla z vodstvom 8:0, ga tudi hitro izgubila (12:10), a je imela nato vseskozi pripravljene odgovore na poskuse Slovenije in taktične zamisli strokovnega štaba.

Vlatko Čančar (22 točk, met 7:17) je Slovenijo držal v ospredju, Goran Dragić (20 točk met 8:15) je reševal situacijo v zadnji četrtini, Mike Tobey se je dobro kosal s prvim zvezdnikom BiH Jusufom Nurkićem. Žal pa slovenska obramba ni zmogla zaustaviti vseh nevarnosti BiH. Slovenijo je dotolklo 15 trojk in 11 skokov v napadu v drugem polčasu. John Roberson je dal 23 točk in sedem trojk, Džanan Musa pa 22.

Sekulić je po tekmi povedal: “BiH je zasluženo zmagala. Že od začetka smo ji pustili preveč prostora, nismo bili dovolj agresivni v obrambi, zato so se njeni igralci razigrali in začeli zadevati z vseh pozicij.”

“Preveč zaspano smo vstopili v tekmo, saj smo očitno mislili, da se bo BiH sama premagala,” je še povedal Edo Murić.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button