Priložnosti

Meet and code: Skodiraj svojo spletno stran na brezplačni delavnici

Tudi letos se Simbioza Genesis, socialno podjetje, pridružuje kampanji Meet and Code. V okviru kampanje, mladim (od 14 do 29 leta) pa tudi tistim malo starejšim, iz vse Slovenije nudijo možnost brezplačne udeležbe na spletni delavnici Skodiraj svojo spletno stran!, ki bo potekala v soboto, 14. oktobra 2023 med 9. in 13. uro.

Skodiraj svojo spleto stran v okviru letošnje kampanje Meet and  Code

Poznavanje jezika HTML je zelo koristno, saj nam omogoča razvoj različnih veščin in boljše razumevanje digitalnega sveta okoli nas. Brezplačna delavnica Skodiraj svojo spletno stran je namenjena popolnim začetnikom in zajema spoznavanje osnov sintakse spletnega jezika HTML, s pomočjo katerega bodo ustvarili preprosto, osebno spletno stran.

Spoznali se boste z osnovami HTML, samim orodjem za programiranje in v okviru projektov predelali vse od preprostih HTML značk, dodajanja besedila in slik, poravnave različnih elementov, dodajanja seznamom in form ter ustvarjanja hiperpovezav. Udeleženci se boste spoznali tudi z osnovami spletnega razvoja, s čimer boste bolje razumeli, kako delujejo spletne strani in kako so zgrajene.

To znanje vam lahko pomaga pri lažjem brskanju po spletu in boljšem razumevanju spletnih vsebin. Poznavanje HTML-a je zagotovo koristna veščina tudi za tiste, ki razmišljajo o karieri v računalništvu in drugih podobnih panogah. Učenje HTML-a prinaša tudi znanje o tem, kako informacije na spletu strukturirati in prikazati. Udeleženci se boste naučili, kako organizirati podatke in kako jih predstaviti na najbolj učinkovit način.

Poznavanje HTML-a je zagotovo del digitalne pismenosti, ki je ključna veščina v sodobni družbi in nam pomaga bolje razumeti, kako deluje digitalni svet in kako varno uporabljati spletne vire.

Vsebina delavnice

  • Spoznavanje osnov sintakse
  • HTML, Spoznavanje strukture samega HTML dokumenta,
  • Dodajanje besedila in slik v spletno stran,
  • Dodajanje seznamom, form in ustvarjanje hiperpovezav,
  • Spoznavanje z div, table in span elementi
  • Osnovno oblikovanje elementov

Delavnica bo potekala v soboto, 14. oktobra 2023 od 9. do 13. ure na daljavo. Namenjena je mladim med 14. in 29. letom starosti ter starejšim udeležencem. Prijaviš se lahko tukaj. 

Dan pred samo delavnico bodo udeleženci preko elektronske pošte prejeli povezavo do delavnice in vsa potrebna navodila. Delavnica je brezplačna, javna in bo fotografirana.

Za vse dodatne informacije so vam z veseljem na voljo na elektronskem naslovu info@simbioza.eu.

Simbioza
Simbioza

Sorodni članki

Back to top button