FotoVideoZabava

Večeri družabnih iger in različnih turnirjev na Štuku

ŠOUM že tradicionalno organizira večere družabnih iger, kjer se lahko študenti pozabavajo z različnimi namiznimi igrami. Tokrat je v sklopu dogodka Zdrava zabava organizirala še turnirja pikada in namiznega nogometa, ŠOUM pa iz videoigre FIFA 20.

Med študenti že velja tradicija, da začetek decembra poleg mrzlih temperatur prinaša še prijetne večere na Štuku. ŠOUM-ov oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja študentov namreč takrat organizira večere družabnih iger, v okviru katerih se lahko študenti zberejo, nekaj spijejo ter igrajo poljubno družabno igro. Vsako leto poskrbijo za širok nabor iger, od čisto tradicionalnih kot je Activity ali Enka, pa do bolj redkih kot so npr. Exploding kittens.

Turnirji za pogumne igralce pikada in namiznega nogometa

Letos lahko poleg namiznih iger študenti igrajo tudi pikado, namizni nogomet in znano videoigro FIFA 20 na igralni konzoli Playstation 4. Po dveh dnevih vaje je v pikadu in namiznem nogometu potekal tudi turnir, ki ga je organizirala (športnim) študentom znana organizacija Zdrava zabava. Takšni turnirji Zdravi zabavi sicer niso tuji, ampak so letos prvič potekali v okviru Večera družabnih iger.

Na turnir v namiznem nogometu se je prijavilo 6 ekip, vsaka ekipa je vsebovala en par. V skupinskem delu je tako 12 študentov odigralo 15 iger. Nato so se pomerile najboljše štiri ekipe, kasneje pa so se poraženci polfinalnih udarili za tretje mesto in zmagovalci za prvo. Tretje mesto je dosegla ekipa Inženirja, drugega Šentlaško, prvaka v namiznem turnirju pa sta postala fanta pod imenom Šentrupert.

zdrava zabava, družabne igre, namizne igre, turnir iz namiznega nogometa, turnir iz ročnega nogometa, turnir iz pikada, pikado, namizni nogomet, ročni nogomet, štuk, šoum, oddelek za za socialna in zdravstvena vprašanja študentov, FIFA, FIFA 20, playstation 4, turnirji | Študenti se lahko spoznajo z veliko družabnimi igrami.
zdrava zabava, družabne igre, namizne igre, turnir iz namiznega nogometa, turnir iz ročnega nogometa, turnir iz pikada, pikado, namizni nogomet, ročni nogomet, štuk, šoum, oddelek za za socialna in zdravstvena vprašanja študentov, FIFA, FIFA 20, playstation 4, turnirji | ŠOUM je pripravil zares širok spekter namiznih iger.
zdrava zabava, družabne igre, namizne igre, turnir iz namiznega nogometa, turnir iz ročnega nogometa, turnir iz pikada, pikado, namizni nogomet, ročni nogomet, štuk, šoum, oddelek za za socialna in zdravstvena vprašanja študentov, FIFA, FIFA 20, playstation 4, turnirji| Večeri družabnih iger sedaj vključujejo tudi pikado, ročni nogomet in FIFO 20.
zdrava zabava, družabne igre, namizne igre, turnir iz namiznega nogometa, turnir iz ročnega nogometa, turnir iz pikada, pikado, namizni nogomet, ročni nogomet, štuk, šoum, oddelek za za socialna in zdravstvena vprašanja študentov, FIFA, FIFA 20, playstation 4, turnirji | Najboljše 3 ekipe v namiznem nogometu so dobile medalje.
zdrava zabava, družabne igre, namizne igre, turnir iz namiznega nogometa, turnir iz ročnega nogometa, turnir iz pikada, pikado, namizni nogomet, ročni nogomet, štuk, šoum, oddelek za za socialna in zdravstvena vprašanja študentov, FIFA, FIFA 20, playstation 4, turnirji | Nagrade so si prislužili tudi najboljši igralci pikada.

  Pikado pa je na turnirju zaigralo 7 študentov. Med njimi je bilo moč videti eno študentko, ki je bila na obeh turnirjih edina punca v družbi fantov. Potek turnirja pikada je bil sicer enak kot pri namiznem nogometu, samo da je zaradi večjega števila tekmovalcev trajal dlje, saj so v skupinskem delu odigrali 21 iger. Zmagovalec v turnirju pikada je bil Alfonz Muhič, na “stopničkah” sta mu sledila Dario Hren in Anže Ozimek.

  Kdo je najboljši virtualni nogometaš?

  Danes (op.a.: četrtek, 5. december), ko je na Štuku tudi zadnji dan večerov družabnih iger, bo v dvorani potekal še turnir FIFA 20 na igralni konzoli Playstation 4. Organizira ga ŠOUM, ki je za zmagovalce pripravil tudi nagrade. Vsa 3 najboljša mesta bodo dobila po dve vstopnici za Štukovo zabavo Winter is coming, ki bo potekala 17. decembra. Poleg kart bodo zmagovalci dobili tudi brezplačno pijačo, prvo mesto prejme Jägermeister boat. Izkupiček od prijavnin pa bo šel v dobrodelne namene.

  V dobrodelne namene gre tudi delež vsake naročene pijače v času, ko potekajo Večeri družabnih iger. Izkoristi torej zadnjo priložnost in zaigraj na turnirju FIFE ali pa s prijatelji izbiraj iz širokega nabora družabnih iger, hkrati pa še z naročeno pijačo podari nekaj tistim, ki to potrebujejo.

   

  Mojca KUPČIČ
  Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button