Kulsko

Na svoje božično drevo lahko obesiš kroglice z ginom

Slovensko podjetje DTM Natura se je lotilo projekta božičnih kroglic z ginom. V osnovi gre za različico kroglic oziroma balončkov za okrasitev božičnih drevesc, katerih posebnost pa je ta, da so polnjene z ginom. Poimenovali so jih Loco Santa Balls, polnijo pa jih s slovenskim ginom Mister Gin.

30 tisoč kroglic  prodanih v manj kot minuti in pol?

Podjetje DTM Natura je začelo delovati leta 2018, ukvarjajo pa se s spletno prodajo, primarno prek spletišča LocoNatura.com spletne trgovine LocoShark.com. V slednji pod blagovno znamko Loco Shark prodajajo različne inovativne artikle, med katerimi so tudi kroglice Loco Santa Balls.

Na Škotskem so pred nekaj leti ustvarili božične kroglice, polnjene z ginom

Za izdelavo božičnih kroglic so se odločili, ko so naleteli na novico o škotskem startupu. Lani so prodali kar 30 tisoč božičnih kroglic v zgolj 82 sekundah. Kmalu so jih opazili tudi investitorji in projekt vložili sredstva, ki so omogočila izdelavo še večjega števila gin kroglic pred božično sezono.

V letih, odkar so Škoti predstavili božične kroglice, nihče ni spomnil in ponudil njihovega inovativnega okraševanja božičnega drevesa s slovenskim pridihom. Originalnih božičnih kroglic niti ni mogoče naročiti iz Velike Britanije v Slovenijo.

Zato so se odločili ponuditi alternativo. V letošnjem testnem letu želijo preveriti, ali so njihovi trgi – Slovenija, Hrvaška, Madžarska, Poljska – dovolj zainteresirani za takšen izdelek. Za letos imajo tako pripravljenih 10.000 kroglic oz. 1650 končnih škatel.

V primeru uspeha želijo prodajo razširiti še drugod po svetu, venar zaenkrat ostajajo v teh državah. V projektu poleg njihove ekipe sodelujejo tudi marketinška ekipa MG4H, podjetja, ki so vpletena v samo izdelavo izdelka (škatle, kroglice, gin, polnjenje), ter strokovnjaki s področja oblikovanja in fotografije.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button